Добрата светлина в детската стая е много важна за децата

Отпочиналите детски очи се предпоставка за спокойно учене.

лампа за детско бюро

Достатъчната светлина върху детското бюро и в детската стая е задължителна.

Недостатъчната нарушава концентрацията и може да доведе до главоболие.

1. Много важно е в детската стая да има достатъчно светлина, за да не се изморяват бързо детските очи. Най-доброто решение е таванно осветление, което осветява цялата стая, в съчетание с естествената дневна светлина. Работният кът на детето трябва да е позициониран до прозореца, т.к. естествената светлина е по-приятна и писането на домашни е по-лесно, когато детето се взира от време на време в далечината.

2. За бюрото се препоръчват осветителни тела, които могат да осигурят осветеност поне 500 Lux. Допълнителна настолна лампа като Mobilight или LED лампата Flexlight осигуряват необходимата светлина върху бюрото в детската стая. Детската лампа така трябва да бъде позиционирана върху детското бюро, че да не хвърля сенки от предметите или от този, който работи на бюрото.

3. Тъй като лампите moll се закрепят върху работния плот на бюрото, светлината, която те хвърлят се движи заедно с него, дори когато той е вдигнат. Благодарение на същия този механизъм лампите moll се придвижват лесно по бюрото.

Лампите moll осигуряват пълна осветеност на работното място на ученика и създават условия за много дейности на бюрото в детската стая.

Както видяхме, избирането на правилните ергономични мебели за детска стая не е лесна задача. Немският производител moll Funktionsmöbel GbmH има повече от 45 години опит в проектирането и произвеждането на ученически мебели за детска стая.

Разгледайте и ергономичните ученически раници за първокласници и тийнейджъри , които израстват и се регулират спрямо ръста на децата.

ученически раници