Кои начини за регулиране и кои крака са най-подходящи за бюрото на моето дете – Classic, Comfort или Express?

Бюрата moll растат заедно с децата през целия ученически период – от 1-ви до 12-ти клас. Бюрата moll са ергономични – с регулираща се височина и с подвижен работен плот.

Когато бюрото не е на правилната височина, ръцете са в неудобна позиция – лактите са или прекалено високо, или остават висящи. Правилната височина е тази, при която ръцете са спокойно отпуснати на работния плот в ненатоварваща гърба позиция. Нагласяването за работа на детското бюро започва със стола, а бюрото се настройва после спрямо височината на стола и пропорциите на детето.

бюро за детска стая

Вида на краката на детските бюра moll определя и начина на регулиране на височина спрямо ръста на детето и ученика.

Връзката между височината на детето и височината на бюрото е приблизително такава:

Височина на детето Височина на бюрото Височина на детето Височина на бюрото
119 см

127 см

135 см

143 см

151 см

˜53 см

˜56 см

˜59 см

˜63 см

˜66 см

159 см

167 см

175 см

183 см

191 см

˜69 см

˜72 см

˜75 см

˜79 см

˜82 см

Височината при бюрата moll се регулира по 3 различни начина, с 3 различни вида крака – Classic, Comfort и Express. Вижте повече информация за тях и изберете точното бюро за Вашето дете.

Крака Classic за регулиране на детското бюро на височина

детско бюро moll

Височината на бюрата moll с тези крака се регулира от 53 до 82 см, на степени. Краката Classic са за моделите Joker и Winner и са най-икономичният ценови вариант.

Краката са с отвори на 10 места, през няколко сантиметра, като се премества застопоряващара скоба. Настройването на желаната височината се прави последователно отляво и отдясно, на двата крака на детското бюрото. Регулирането на височина на бюрото се извършва се от родител – за малко дете е почти невъзможно да го направи самостоятелно.

Краката Classic могат да се поставят на бюрата moll Joker, moll Winner, moll Winner Compact и moll Winner Split.

Крака Comfort за регулиране на бюрото на височина с Йо-йо механизъм

ергономично бюро moll Champion

Височината на бюрата за детската стая moll с тези крака се регулира от 53 до 82 см, без степени, с йо-йо механизъм. Краката Comfort се предлагат за моделите бюра moll Winner и Champion. При бюрата Champion дизайнът им е по-различен с цветни ленти.

Краката Comfort са с патентован moll йо-йо механизъм, който синхронизира регулирането на височината и при двата крака. Настройването на бюрото на желаната височината е по-прецизно (в сравнение с крака Classic), и може да се извършва и от детето.

регулиране на детското бюро | moll.bg

Ако се притеснявате, че детето ще си играе повече от необходимото с този механизъм, можете да го свалите и приберете.

Краката Comfort могат да се поставят на следните модели детски бюра moll –  Winner, Winner Compact, Winner Split, Champion и Champion Compact.

Регулиране на височината на бюрото с крака Express

бюро за юношеска стая

Височината на бюрата moll с тези крака се регулира от 69 до 114 см, без степени, с бутон. Краката Express са само за модел moll Champion Compact и са подходящи за по-големи деца – тийнейджъри и студенти, т.к. са предвидени за работа и в седнало, и в изправено положение.

Краката Express са с патентован moll механизъм, който синхронизира регулирането на височината и при двата крака. Настройването на желаната височината е прецизно, много по-лесно и по-бързо (в сравнение с крака Classic и Comfort) и се извършва само с притискане на бутон под плота на бюрото.

ергономични бюра с лесно регулиране на височина

Може да се извършва от всеки – и от малки, и от големи. Най-голямото им предимство е, че осигуряват удобна позиция на работа и в седнало, и в изправено положение. За най-високите се предлага и допълнителен адаптер за още 10 см височина на бюрото.

Краката Comfort могат да се поставят на само на moll Champion Compact.

Препоръчителна височина на бюрото спрямо ръста на младежа или девойката:

Височина на детето Височина на бюрото за работа седнал Височина на бюрото за работа прав

159 см

167 см

175 см

183 см

191 см

˜69 см

˜72 см

˜75 см

˜79 см

˜82 см

˜102 см

˜108 см

˜113 см

˜118 см

˜124 см

Забележка: възможни са отклонения до 10 см от посочените стойности.

В шоурума в София имаме налични всички варианти за регулиране на висоична на бюрата moll за детската и юношеска стая. Препоръчваме Ви да дойдете да ги видите преди да изберете.

Както видяхме, избирането на правилните ергономични мебели за детска стая не е лесна задача. Немският производител moll Funktionsmöbel GbmH има повече от 45 години опит в проектирането и произвеждането на ученически мебели за детска стая.

Немски ученически раници за първокласници и тийнейджъри

Разгледайте и ергономичните ученически раници за първокласници и тийнейджъри , които израстват и се регулират спрямо ръста на децата.

ученически раници