Кои начини за регулиране и кои крака са най-подходящи за бюрото на моето дете – Classic, Comfort или Express?

Бюрата moll растат заедно с децата през целия ученически период – от 1-ви до 12-ти клас. Бюрата moll са ергономични – с регулираща се височина и с подвижен работен плот.

Когато бюрото не е на правилната височина, ръцете са в неудобна позиция – лактите са или прекалено високо, или остават висящи. Правилната височина е тази, при която ръцете са спокойно отпуснати на работния плот в ненатоварваща гърба позиция. Нагласяването за работа на детското бюро започва със стола, а бюрото се настройва после спрямо височината на стола и пропорциите на детето.

бюро за детска стая

Вида на краката на детските бюра moll определя и начина на регулиране на височина спрямо ръста на детето и ученика.

Връзката между височината на детето и височината на бюрото е приблизително такава:

Височина на детето Височина на бюрото Височина на детето Височина на бюрото
119 см

127 см

135 см

143 см

151 см

˜53 см

˜56 см

˜59 см

˜63 см

˜66 см

159 см

167 см

175 см

183 см

191 см

˜69 см

˜72 см

˜75 см

˜79 см

˜82 см

Височината при бюрата moll се регулира по 3 различни начина, с 3 различни вида крака – Classic, Comfort и Express. Вижте повече информация за тях и изберете точното бюро за Вашето дете.

Крака Classic за регулиране на детското бюро на височина

детско бюро moll

Височината на бюрата moll с тези крака се регулира от 53 до 82 см, на степени. Краката Classic са за моделите Joker и Winner и са най-икономичният ценови вариант.

Краката са с отвори на 10 места, през няколко сантиметра, като се премества застопоряващара скоба. Настройването на желаната височината се прави последователно отляво и отдясно, на двата крака на детското бюрото. Регулирането на височина на бюрото се извършва се от родител – за малко дете е почти невъзможно да го направи самостоятелно.

Краката Classic могат да се поставят на бюрата moll Joker, moll Winner, moll Winner Compact и moll Winner Split.

Крака Comfort за регулиране на бюрото на височина с Йо-йо механизъм

ергономично бюро moll Champion

Височината на бюрата за детската стая moll с тези крака се регулира от 53 до 82 см, без степени, с йо-йо механизъм. Краката Comfort се предлагат за моделите бюра moll Winner и Champion. При бюрата Champion дизайнът им е по-различен, с цветни ленти.

Краката Comfort са с патентован moll йо-йо механизъм, който синхронизира регулирането на височината и при двата крака. Настройването на бюрото на желаната височината е по-прецизно (в сравнение с крака Classic), и може да се извършва и от детето.

регулиране на детското бюро | moll.bg

Ако се притеснявате, че детето ще си играе повече от необходимото с този механизъм, можете да го свалите и приберете.

Краката Comfort могат да се поставят на следните модели детски бюра moll – Winner, Winner Compact, Winner Split, Champion и Champion Compact.

Регулиране на височината на бюрото с крака Express

бюро за юношеска стая

Височината на бюрата moll с тези крака се регулира от 69 до 114 см, без степени, с бутон. Краката Express са само за модел moll Champion Compact и са подходящи за по-големи деца – тийнейджъри и студенти, т.к. са предвидени за работа и в седнало, и в изправено положение.

Краката Express са с патентован moll механизъм, който синхронизира регулирането на височината и при двата крака. Настройването на желаната височината е прецизно, много по-лесно и по-бързо (в сравнение с крака Classic и Comfort) и се извършва само с притискане на бутон под плота на бюрото.

ергономични бюра с лесно регулиране на височина

Може да се извършва от всеки – и от малки, и от големи. Най-голямото им предимство е, че осигуряват удобна позиция на работа и в седнало, и в изправено положение. За най-високите се предлага и допълнителен адаптер за още 10 см височина на бюрото.

Краката Comfort могат да се поставят само набюро moll Champion Compact.

Препоръчителна височина на бюрото спрямо ръста на младежа или девойката:

Височина на детето Височина на бюрото за работа седнал Височина на бюрото за работа прав

159 см

167 см

175 см

183 см

191 см

˜69 см

˜72 см

˜75 см

˜79 см

˜82 см

˜102 см

˜108 см

˜113 см

˜118 см

˜124 см

Забележка: възможни са отклонения до 10 см от посочените стойности.

В шоурума в София имаме налични всички варианти за регулиране на висоична на бюрата moll за детската и юношеска стая. Препоръчваме Ви да дойдете да ги видите преди да изберете.

Както видяхме, избирането на правилните ергономични мебели за детска стая не е лесна задача. Немският производител moll Funktionsmöbel GbmH има повече от 45 години опит в проектирането и произвеждането на ученически мебели за детска стая.


Немски ученически раници за първокласници и тийнейджъри

Разгледайте и ергономичните ученически раници за първокласници и тийнейджъри , които израстват и се регулират спрямо ръста на децата.

ученически раници