Детски столове

Детски ергономични столове за обзавеждане на работния кът в детската стая

детски ергономични столове

Кой стол е подходящ за детето ми? Ще може ли да го ползва и в гимназията? А какво правим когато му омръзне този цвят, сменим мебелите или пребоядишем стените в детската стая?

Детският ергономичен стол е важна част от обзавеждането на детския работен кът в стаята.

Изборът на детски стол е много важна задача за родителите на ученици, но обикновено се подценява и остава на заден план. Добрият стол предразполага към изправена стойка, не уморява при по-дълго застояване и не ограничава движението – така детето остава концентрирано за по-дълго време.

Столът за детския работен кът трябва да е здрав и надежден, обезопасен, ергономичен, удобен, да поддържа кръста и … с дизайн, подхождащ на обзавеждането на детската/младежката стая.

детски стол за бюро

Обикновено децата седят на неудобни, неподвижни столове и това е предпоставка за образуване на различни гръбначни изкривявания през този важен период на растеж на младежкото тяло – сколиоза, кифоза и др.

Детски столове Детски столове

Детските ученически ергономични столове на немската фирма moll Funktionsmöbel GmbH са за деца и младежи с ръст от 109 до 200 см. Те се регулират спрямо височината и пропорциите им. Произвеждат се в Германия и имат сертификат за Превенция на гръбначните изкривявания в училище.

детски ергономични столове детски ергономични столове детски ергономични столове

Детските ергономични столове moll са конструирани така, че да осигуряват т.нар. „динамично седене“ – децата се движат на стола, но без да нарушават ергономично правилната стойка. По този начин гръбначните мускули се движат постоянно и се подобрява кръвообращението на гръбначния стълб.

Всички ли столове за детска стол имат TUV сертификат за безопасност?

Символът GS гарантира, че столовете moll за детско бюро са технически и механично безупречни.

Законът изисква редовно тестване на сертифицирани продукти. Това гарантира непрекъсната проверка на продуктите и производството. Символът GS изисква много високи стандарти, които надвишават основните изисквания за символа CE.

Защо е важно седалката и облегалката на стола да се регулират отделно?

Седалката и облегалката на столовете moll са независими механизми и се регулират и настройват поотделно.

Така столът може да се напасне към индивидуланите пропорции на тялото както на детето в ранна ученическа възраст, така и на младежа и девойката в тийнейджърска възраст.

Може ли дамаската на детския стол moll да се сменя?

Дамаската на столът за детското бюро moll може да се подменя. Това е важно при пребоядисване в детската стая и при преминаване към тийнейджърска и юношеска възраст, когат предпочитанията за цветовете се променят.

Дамаската на детския стол moll се сменя лесно, за да пасва на бъдещите вкусове и цветове в детската стая.

Защо дамаската на детския стол трябва да може да се сваля?

Това е важно за хигиената в детската стая – когато дамаската на детския стол може да се сваля и слага отново, тя може да се пере и почиства периодично.

Защо детският стол не трябва да има подлакътници?

По две причини:

 1. В повечето случаи, при приближаване на столът към детското бюро, подлакътниците подпират в плота и столът не може да влезе под бюрото. Така детето не може да постигне изправена позиция с подпрян гръб на облегалката. За да може да работи на бюрото, детето трябва да се приведе напред, или да заеме друга неудобна позиция, без да е подпрян кръста/гърба (което всъщност е основната функция на облегалката).
 2. Когато детският стол има подлакътници, ученикът се обляга на тях, тялото му се изкривява настарани и не заема естествена стойка на седене.
Всички детски столове moll ли са с 5 години гаранция?

Всички столове за детска стая moll са с 5 години гаранция.

Детски столове

Правилното седене на детето има няколко основни правила за превенция на образуването на гръбначни изкривявания:

 • стъпалата трябва да са в хоризонтална позиция на пода (не повдигнати) – изследванията сочат че това намалява напрежението в гърба;
 • долната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата – така се подобрява кръвообращението;
 • бедрата трябва да са в хоризонтално положение, коленете и гърба да са на една линия, за да не се нарушава кръвообращението, края на седалката на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
 • гърбът (гръбначният стълб) трябва да е изправен, във вертикална позиция – тялото се позиционира автоматично в изправено положение, когато седалката на стола е под ъгъл от 2%, тъй като това накланя таза леко напред и изправя гърба;
 • ръцете трябва да се спускат над бюрото в удобна, „почиваща“ позиция и да образуват широк ъгъл.

За да са изпълнени тези правила, към стола и бюрото има няколко изисквания:

 • да се регулират на височина;
 • седалката да може да се накланя напред с около 2%;
 • дълбочината на седалката трябва да се коригира така, че бедрата да нямат допир с ръба на седалката и краят на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
 • облегалката трябва да е съобразена с гръбначния стълб и да подкрепя лумбарната извивка;
 • под бюрото трябва да има достатъчно пространство за краката.

Детските ергономични столове moll са с регулиращи се на височина облегалка и седалка, както и с регулираща се в дълбочина (напред и назад) седалка.

регулиране на стол за детеДетски столове

Немските детски ергономични столове moll се предлагат в различни дизайни, които осигуряват варианти на родители и дизайнери при обзавеждане – да изберат подходящия цвят спрямо интериора и да създадат уникалната детска или юношеска стая. Дамаските/възглавничките на детските столове moll Maximo и moll Scooter се свалят лесно за пране и почистване и могат да се сменяват.

ергономичен стол за детска стакя moll Maximo

Детски столове за бюро за обзавеждане на детска стая

ергономичен стол за бюрото в детската стая moll Scooter

стол за обзавеждане на юношеска стая

Заповядайте в нашия шоурум, където можете да видите и тествате различните столове и дамаски и да получите повече информация за ергономичните продукти moll!

Сертификати на детските бюра и столове moll

Новини и полезни статии за здравословното учение и израстване

 • сертификати детско бюро Champion

Знаете ли какво купувате и от кого?

Когато избирате мебели, обръщате ли внимание на материалите, от които се произвеждат продуктите?  Знаете ли, че във вашите стол или бюро може да има опасни и вредни вещества? Продуктите [...]

Немски ученически раници и аксесоари

ученическа раница

Германски производител на ученически раници и аксесоари

За пърокласници, тийнейджъри и за ученици в по-горни класове.

Здрави, модерни и ползващи се няколко години.

Израстват с първокласника от 110 до 150 см за раниците Ergobag и от 140 до 180 см за тийн раниците Satch.

 • модерни дизайни за момичета и за момчета;
 • с регулируем ортопедичен гръб;
 • стабилна основа;
 • разпределят тежестта от раменете към гърба и кръста;
 • много отделения и джобове;
 • светоотразителни елементи;
 • различни дизайни и цветове.
Go to Top