Детски ергономични столове за обзавеждане на работния кът в детската стая

детски ергономични столове

Кой стол е подходящ за детето ми? Ще може ли да го ползва и в гимназията? А какво правим когато му омръзне този цвят, сменим мебелите или пребоядишем стените в детската стая?

Детският ергономичен стол е важна част от обзавеждането на детския работен кът в стаята.

Изборът на детски стол е много важна задача за родителите на ученици, но обикновено се подценява и остава на заден план. Добрият стол предразполага към изправена стойка, не уморява при по-дълго застояване и не ограничава движението – така детето остава концентрирано за по-дълго време.

Столът за детския работен кът трябва да е здрав и надежден, обезопасен, ергономичен, удобен, да поддържа кръста и … с дизайн, подхождащ на обзавеждането на детската/младежката стая.

детски стол за бюро

Обикновено децата седят на неудобни, неподвижни столове и това е предпоставка за образуване на различни гръбначни изкривявания през този важен период на растеж на младежкото тяло – сколиоза, кифоза и др.

Детски столове Детски столове

Детските ученически ергономични столове на немската фирма moll Funktionsmöbel GmbH са за деца и младежи с ръст от 109 до 200 см. Те се регулират спрямо височината и пропорциите им. Произвеждат се в Германия и имат сертификат за Превенция на гръбначните изкривявания в училище.

детски ергономични столове детски ергономични столове детски ергономични столове

Детските ергономични столове moll са конструирани така, че да осигуряват т.нар. „динамично седене“ – децата се движат на стола, но без да нарушават ергономично правилната стойка. По този начин гръбначните мускули се движат постоянно и се подобрява кръвообращението на гръбначния стълб.

Детски столове

Правилното седене на детето има няколко основни правила за превенция на образуването на гръбначни изкривявания:

  • стъпалата трябва да са в хоризонтална позиция на пода (не повдигнати) – изследванията сочат че това намалява напрежението в гърба;
  • долната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата – така се подобрява кръвообращението;
  • бедрата трябва да са в хоризонтално положение, коленете и гърба да са на една линия, за да не се нарушава кръвообращението, края на седалката на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
  • гърбът (гръбначният стълб) трябва да е изправен, във вертикална позиция – тялото се позиционира автоматично в изправено положение, когато седалката на стола е под ъгъл от 2%, тъй като това накланя таза леко напред и изправя гърба;
  • ръцете трябва да се спускат над бюрото в удобна, „почиваща“ позиция и да образуват широк ъгъл.

За да са изпълнени тези правила, към стола и бюрото има няколко изисквания:

  • да се регулират на височина;
  • седалката да може да се накланя напред с около 2%;
  • дълбочината на седалката трябва да се коригира така, че бедрата да нямат допир с ръба на седалката и краят на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
  • облегалката трябва да е съобразена с гръбначния стълб и да подкрепя лумбарната извивка;
  • под бюрото трябва да има достатъчно пространство за краката.

Детските ергономични столове moll са с регулиращи се на височина облегалка и седалка, както и с регулираща се в дълбочина (напред и назад) седалка.

регулиране на стол за детеДетски столове

Немските детски ергономични столове moll се предлагат в различни дизайни, които осигуряват варианти на родители и дизайнери при обзавеждане – да изберат подходящия цвят спрямо интериора и да създадат уникалната детска или юношеска стая. Дамаските/възглавничките на детските столове moll Maximo и moll Scooter се свалят лесно за пране и почистване и могат да се сменяват.

ергономичен стол moll Maximo

Детски столове за бюро за обзавеждане на детска стая

ергономичен стол moll Scooter

стол за обзавеждане на юношеска стая

Заповядайте в нашия шоурум, където можете да видите и тествате различните столове и дамаски и да получите повече информация за ергономичните продукти moll!