Как да настроите бюрото на правилната височина?

Детско бюро, което расте заедно с детето Ви

Родителите знаят най-добре – децата растат бързо и често се нуждаят от нови дрехи, играчки, а през няколко години и от нови мебели. Факт е, че детското бюро също трябва да осигури на Вашето дете ергономично и здравословно работно място. Производителят moll се е фокусирал върху този проблем и е разработил бюро, което да расте заедно с детето ви и да бъде негов спътник за период от 15 (и повече) години.

Регулиране на височината на бюрото

Факт е, че днес децата седят на бюро повече от преди, понякога повече и от работещите в офис. Започват от сутринта в училище, после продължават вкъщи с четене и подготовка на домашните, а накрая използват бюрото и за оцветяване, апликиране, игри. При този режим не е чудно, че все повече деца се оплакват от болки в гърба и мускулно напрежение, имат главоболие и не могат да се концентрират за по-дълъг период от време. Много от тях са получени от неправилната стойка на бюрото.

Настройването на бюрото на правилната височина е много важно и трябва да се прави периодично.  А каква е правилната височина на детското бюро? Правилната височина на бюрото зависи от ръста и височината на детето, но в табличката вляво има ориентировъчни стойности.

Как да настроите бюрото на правилната височина?

Детето е в седнало положение, стъпалата са плътно на пода. Колената трябва да са сгънати под прав ъгъл, торса и бедрата също трябва да са под прав ъгъл. Тялото е изправено, ръцете са до тялото, сгънати в лактите под прав ъгъл. И точно тук трябва да е бюрото – долната част на ръцете (под лактите) трябва да е облегната на бюрото. При дете с височина 119 см височината на бюрото трябва да е около 53 см, при дете с височина 135 см височината на бюрото трябва да е около 59 см, а при дете с височина 151 см, височината на бюрото трябва да е около 66 см, Разбира се, тези стойности са ориентировъчни и могат да варират според пропорциите на тялото. Височината на детските бюра moll се регулира по 2 начина – Classic и Comfort. Регулирането на височината с йо-йо механизъм (Comfort) е уникална патентована moll-технология и може да се извършва лесно и от самите деца.

Comfort регулиране на височината

Системата Comfort е уникална патентована технология само за детските бюра moll. Регулирането с нея е бързо, лесно, прецизно и не изисква физическа сила. Настройването на височината се прави с … въженце и йо-йо механизъм. Той се поставя отляво или отдясно на бюрото. Ако детето много си играе с този механизъм, може просто да го свалите от бюрото и да го слагате само когато се налага промяна или прецизиране на височината. Бюрата moll могат да се регулират на височина за младежи с ръст до 2 метра.

Classic регулиране на височината

Системата Classic е за ръчно регулиране на височината при детските бюра moll. Има 10 степени за височина на бюрото от 53 до 82 см, за деца с височина от 120 до 200 см. Настройването на височината на бюрото изисква определена физическа сила – то може да се прави от родител, или от по-големите деца, по-малките деца няма да могат да се справят сами.

Бюра moll за малки и големи

Бюрата moll са разработени и създадени, така че да се използват от децата през един голям период от време (поне 10 години) – ученическите им години. За да са удобни и за малките, и за големите ученици са направени така, че да растат заедно с тях на височина. Най-малката им позиця е 53 см, а най-голямата – 82 см. В този диапазон са подходящи за деца с ръст от 119 до 200 см. Регулирането на височината на бюрото е необходимо за изправената стойка на тялото при четене, писане, подготовка на домашните.

Бюра moll Champion с йо-йо механизъм / Comfort регулиране на височината

Бюра moll Winner с регулиране на височината по избор / Classic или Comfort

Бюро moll Joker с ръчно регулиране на височината / Classic

Децата във видеото показват как се регулира височината при бюро moll Champion, което е с крака Comfort и йо-йо механизъм.