Как да настроите бюрото в детската стая на правилната височина?

детски мебели за обзавеждане на стая на първокласник

Детско бюро, което расте заедно с детето Ви

Родителите знаят най-добре – децата растат бързо и често се нуждаят от нови дрехи, играчки, а през няколко години и от нови мебели. Факт е, че детското бюро също трябва да осигури на Вашето дете ергономично и здравословно работно място. Производителят moll се е фокусирал върху този проблем и е разработил бюро, което да расте заедно с детето ви и да бъде негов спътник за период от 15 (и повече) години.

Регулиране на височината на ученическото бюро в детската стая

сертифицирани детски мебели moll

Факт е, че днес децата седят на бюро повече от преди, понякога повече и от работещите в офис. Започват от сутринта в училище, после продължават вкъщи с четене и подготовка на домашните, а накрая използват бюрото и за оцветяване, апликиране, игри.

Това е особено валидно във време на пандемия, когато ученето е основно онлайн в къщи.

При този режим не е чудно, че все повече деца се оплакват от болки в гърба и мускулно напрежение, имат главоболие и не могат да се концентрират за по-дълъг период от време. Много от тях са получени от неправилната стойка на бюрото.

израстване дете правилна стойка

Настройването на детското бюро на правилната височина е много важно и трябва да се прави периодично.

А каква е правилната височина на детското бюро?

Правилната височина на бюрото зависи от ръста и височината на детето, но в табличката по-долу има ориентировъчни стойности.

Ръст на детето Височина на бюрото Височина на стола
119 см 53 см 28-32 см
127 см 56 см 30-34 см
135 см 59 см 32-37 см
143 см 63 см 36-39 см
151 см 66 см 38-42 см
159 см 69 см 40-44 см
167 см 72 см 42-46 см
175 см 75 см 44-48 см
183 см 79 см 47-51 см
191 см 82 см 49-54 см

Основно правило е при седнало положение, където са лактите при нормална позиция – там да е плота на бюрото. Ако плота на детското бюро е по-високо, детето трябва да вдига лактите нагоре и да изкриви правилната стойка.

Ако бюрото е по-ниско от необходимото, детето се навежда за да стигнат лактите до плота и се изкривява.

Как да настроите бюрото за детската стая на правилната височина?

  • Когато детето е в седнало положение, стъпалата са плътно на пода;
  • Колената трябва да са сгънати под прав ъгъл, торса и бедрата също трябва да са под прав ъгъл;
  • Тялото е изправено, ръцете са до тялото, сгънати в лактите под прав ъгъл. И точно тук трябва да е бюрото – долната част на ръцете (под лактите) трябва да е облегната на бюрото.

При дете с височина 119 см височината на бюрото трябва да е около 53 см, при дете с височина 135 см височината на бюрото трябва да е около 59 см, а при ученик с височина 151 см, височината на бюрото трябва да е около 66 см, Разбира се, тези стойности са ориентировъчни и могат да варират според пропорциите на тялото.

Височината на детските бюра moll се регулира по 2 начина – с крака ба бюрото Classic и Comfort. Регулирането на височината с йо-йо механизъм (Comfort) е уникална патентована moll-технология и може да се извършва лесно и от самите деца.

детско бюро moll

Вижте моделите детски ергономични бюра moll и как те се регулират на височина

Детски бюра moll Champion с йо-йо механизъм (Comfort) регулиране на височината

бюрото на правилната височина

Comfort регулиране на височината

Системата Comfort е уникална патентована технология само за детските бюра moll. Регулирането с нея е бързо, лесно, прецизно и не изисква физическа сила. Настройването на височината се прави с … въженце и йо-йо механизъм. Той се поставя отляво или отдясно на бюрото. Ако детето много си играе с този механизъм, може просто да го свалите от бюрото и да го слагате само когато се налага промяна или прецизиране на височината. Бюрата moll могат да се регулират на височина за младежи с ръст до 2 метра.

Бюро за детска стая moll Joker с ръчно регулиране на височината (Classic)

детско бюро за ученик

Classic регулиране на височината на бюрото

Системата Classic е за ръчно регулиране на височината при детските бюра moll. Има 10 степени за височина на бюрото от 53 до 82 см, за деца с височина от 120 до 200 см.

Настройването на височината на бюрото изисква определена физическа сила – то може да се прави от родител, или от по-големите деца, по-малките деца няма да могат да се справят сами.

Ученически бюра moll Winner с регулиране на височината по избор – Classic или Comfort

бюро за обзавеждане на детската стая

Бюра moll за малки и големи ученици

Бюрата moll са разработени и създадени, така че да се използват от децата през един голям период от време (поне 10 години) – ученическите им години. За да са удобни и за малките, и за големите ученици са направени така, че да растат заедно с тях на височина.

Най-малката им позиция е 53 см, а най-голямата – 82 см. В този диапазон са подходящи за деца с ръст от 119 до 200 см. Регулирането на височината на бюрото в детската стая е необходимо за изправената стойка на тялото при четене, писане, подготовка на домашните.

Децата във видеото показват как се регулира височината при бюро moll Champion, което е с крака Comfort и йо-йо механизъм.