Как да настроите бюрото на правилната височина?

Стол за младеж

Детско бюро, което расте заедно с детето Ви

Родителите знаят най-добре – децата растат бързо и често се нуждаят от нови дрехи, играчки, а през няколко години и от нови мебели. Факт е, че детското бюро също трябва да осигури на Вашето дете ергономично и здравословно работно място. Производителят moll се е фокусирал върху този проблем и е разработил бюро, което да расте заедно с детето ви и да бъде негов спътник за период от 15 (и повече) години.

сертифицирани детски мебели moll

Регулиране на височината на бюрото

Факт е, че днес децата седят на бюро повече от преди, понякога повече и от работещите в офис. Започват от сутринта в училище, после продължават вкъщи с четене и подготовка на домашните, а накрая използват бюрото и за оцветяване, апликиране, игри. При този режим не е чудно, че все повече деца се оплакват от болки в гърба и мускулно напрежение, имат главоболие и не могат да се концентрират за по-дълъг период от време. Много от тях са получени от неправилната стойка на бюрото.

Настройването на бюрото на правилната височина е много важно и трябва да се прави периодично.  А каква е правилната височина на детското бюро? Правилната височина на бюрото зависи от ръста и височината на детето, но в табличката вляво има ориентировъчни стойности.

Как да настроите бюрото на правилната височина?

Детето е в седнало положение, стъпалата са плътно на пода. Колената трябва да са сгънати под прав ъгъл, торса и бедрата също трябва да са под прав ъгъл. Тялото е изправено, ръцете са до тялото, сгънати в лактите под прав ъгъл. И точно тук трябва да е бюрото – долната част на ръцете (под лактите) трябва да е облегната на бюрото. При дете с височина 119 см височината на бюрото трябва да е около 53 см, при дете с височина 135 см височината на бюрото трябва да е около 59 см, а при дете с височина 151 см, височината на бюрото трябва да е около 66 см, Разбира се, тези стойности са ориентировъчни и могат да варират според пропорциите на тялото. Височината на детските бюра moll се регулира по 2 начина – Classic и Comfort. Регулирането на височината с йо-йо механизъм (Comfort) е уникална патентована moll-технология и може да се извършва лесно и от самите деца.

Бюра moll Champion с йо-йо механизъм / Comfort регулиране на височината

Как да настроите бюрото на правилната височина? 1

Comfort регулиране на височината

Системата Comfort е уникална патентована технология само за детските бюра moll. Регулирането с нея е бързо, лесно, прецизно и не изисква физическа сила. Настройването на височината се прави с … въженце и йо-йо механизъм. Той се поставя отляво или отдясно на бюрото. Ако детето много си играе с този механизъм, може просто да го свалите от бюрото и да го слагате само когато се налага промяна или прецизиране на височината. Бюрата moll могат да се регулират на височина за младежи с ръст до 2 метра.

Бюра moll Winner с регулиране на височината по избор / Classic или Comfort

Как да настроите бюрото на правилната височина? 2

Classic регулиране на височината

Системата Classic е за ръчно регулиране на височината при детските бюра moll. Има 10 степени за височина на бюрото от 53 до 82 см, за деца с височина от 120 до 200 см. Настройването на височината на бюрото изисква определена физическа сила – то може да се прави от родител, или от по-големите деца, по-малките деца няма да могат да се справят сами.

Бюро moll Joker с ръчно регулиране на височината / Classic

детско бюро moll

Бюра moll за малки и големи

Бюрата moll са разработени и създадени, така че да се използват от децата през един голям период от време (поне 10 години) – ученическите им години. За да са удобни и за малките, и за големите ученици са направени така, че да растат заедно с тях на височина. Най-малката им позиця е 53 см, а най-голямата – 82 см. В този диапазон са подходящи за деца с ръст от 119 до 200 см. Регулирането на височината на бюрото е необходимо за изправената стойка на тялото при четене, писане, подготовка на домашните.

Децата във видеото показват как се регулира височината при бюро moll Champion, което е с крака Comfort и йо-йо механизъм.