Как да настроите бюрото в детската стая на правилната височина?

детски мебели за обзавеждане на стая на първокласник

Детско бюро, което расте заедно с детето Ви

Родителите знаят най-добре – децата растат бързо и често се нуждаят от нови дрехи, играчки, а през няколко години и от нови мебели. Факт е, че детското бюро също трябва да осигури на Вашето дете ергономично и здравословно работно място. Производителят moll се е фокусирал върху този проблем и е разработил бюро, което да расте заедно с детето ви и да бъде негов спътник за период от 15 (и повече) години.

Регулиране на височината на ученическото бюро в детската стая

сертифицирани детски мебели moll

Факт е, че днес децата седят на бюро повече от преди, понякога повече и от работещите в офис. Започват от сутринта в училище, после продължават вкъщи с четене и подготовка на домашните, а накрая използват бюрото и за оцветяване, апликиране, игри.

Това е още по-актуално днес, във време на пандемия, когато ученето е основно онлайн в къщи.

При този режим не е чудно, че все повече деца се оплакват от болки в гърба и мускулно напрежение, имат главоболие и не могат да се концентрират за по-дълъг период от време. Много от тях са получени от неправилната стойка на бюрото.

израстване дете правилна стойка

Настройването на детското бюро на правилната височина е много важно и трябва да се прави периодично.

А каква е правилната височина на детското бюро?

Правилната височина на бюрото зависи от ръста и височината на детето, но в табличката по-долу има ориентировъчни стойности.

Ръст на детето Височина на бюрото Височина на стола
119 см 53 см 28-32 см
127 см 56 см 30-34 см
135 см 59 см 32-37 см
143 см 63 см 36-39 см
151 см 66 см 38-42 см
159 см 69 см 40-44 см
167 см 72 см 42-46 см
175 см 75 см 44-48 см
183 см 79 см 47-51 см
191 см 82 см 49-54 см

Основно правило е: при седнало положение, където са лактите при нормална позиция – там да е плота на бюрото.

Ако плота на детското бюро е по-високо, детето трябва да вдига лактите нагоре и да работи в изморяваща позиция.

Ако бюрото е по-ниско от необходимото, детето се навежда за да стигнат лактите до плота и се изгърбва.

Как да настроите бюрото за детската стая на правилната височина?

  • Когато детето е в седнало положение, стъпалата са плътно на пода;
  • Колената трябва да са сгънати под прав ъгъл, торса и бедрата също трябва да са под прав ъгъл;
  • Тялото е изправено, ръцете са до тялото, сгънати в лактите под прав ъгъл. И точно тук трябва да е бюрото – долната част на ръцете (под лактите) трябва да е облегната на бюрото.

При дете с височина 119 см височината на бюрото трябва да е около 53 см, при дете с височина 135 см височината на бюрото трябва да е около 59 см, а при ученик с височина 151 см, височината на бюрото трябва да е около 66 см. Разбира се, тези стойности са ориентировъчни и могат да варират според пропорциите на тялото на детето.

Височината на детските бюра moll се регулира от 53 до 82 см по 2 начина – с крака Classic и крака Comfort. Регулирането на височината с йо-йо механизъм (крака Comfort) е уникална патентована moll-технология и може да се извършва лесно и от самите деца.

детско бюро moll

Вижте моделите детски ергономични бюра moll и как те се регулират на височина:

Детски бюра moll Champion с регулиране на височината с йо-йо механизъм (крака Comfort)

бюрото на правилната височина

Comfort регулиране на височината

Системата Comfort е уникална патентована технология само за детските бюра moll. Регулирането с нея е бързо, лесно, прецизно и не изисква физическа сила. Настройването на височината се прави с … въженце и йо-йо механизъм. Той се поставя отляво или отдясно на бюрото. Ако детето много си играе с този механизъм, може просто да го свалите от бюрото и да го слагате само когато се налага промяна или прецизиране на височината. Бюрата moll могат да се регулират на височина до 82 см, за младежи с ръст до 2 метра.

Бюро за детска стая moll Joker с ръчно регулиране на височината (крака Classic)

детско бюро за ученик

Classic регулиране на височината на бюрото

Системата Classic е за ръчно регулиране на височината при детските бюра moll. Има 10 степени за височина на бюрото от 53 до 82 см, за деца с височина от 120 до 200 см.

Настройването на височината на бюрото изисква определена физическа сила – то може да се прави от родител, или от по-големите деца, по-малките деца няма да могат да се справят сами.

Ученически бюра moll Winner с регулиране на височината по избор – Classic или Comfort

бюро за обзавеждане на детската стая

Бюра moll за малки и големи ученици

Бюрата moll са разработени и създадени, така че да се използват от децата през един голям период от време (поне 10 години) – ученическите им години. За да са удобни и за малките, и за големите ученици са направени така, че да растат заедно с тях на височина.

Най-ниската им позиция е 53 см, а най-високата – 82 см. В този диапазон са подходящи за деца с ръст от 119 до 200 см. Регулирането на височината на бюрото в детската стая и регулирането на наклона на плота са необходими за изправената стойка на тялото при четене, писане, подготовка на домашните.

Децата във видеото показват как се регулира височината при бюро moll Champion, което е с крака Comfort и йо-йо механизъм.

За първокласници

Как да настроите детското бюро на правилната височина?

За тийнейджъри

ученическа раница