Защо добрата светлина в детската стая винаги е важна?

или как да осигурите добра видимост в детската стая?

светлината в детската стая

Оборудвайте детското бюро с правилно осветление

Най-добрата светлина е дневната (естествена) светлина.

Добре е детското бюро да бъде разположено фронтално или странично до прозореца – така че дневната светлината да пада отпред или отстрани на работния плот. Ако детето е десничар, светлината трябва да пада отляво и обратното – ако детето е левичар, светлината трябва да е отдясно.

Оптимална светлина с детска лампа

За тъмната част на деня и в случаите, когато такова разположение на бюрото не е възможно, има moll Flexlight. moll Flexlight е настолна лампа, която допълва естествената светлина и осигурява отлично осветление на бюрото по всяко време. Но освен перфектната светлина moll Flexlight дава и нещо повече.

Защо добрата светлина в детската стая винаги е важна?

Гъвкава лампа без отблясъци

За да бъде правилно осветено едно работно място, около настолната лампа не трябва да има никакви предмети, които да хвърлят сянка върху работната повърхност. Другото най-важно нещо е светлината да не дразни очите и да е без отблясъци. На левичарите светлината трябва да е отдясно, на десничарите да е отляво – за да няма сянка/затъмняване от ръката при писане/четене.

Настолната лампа moll Flexlight може да се закрепи отляво или отдясно на бюрото, според това коя е водещата ръка на детето. Освен това, лампата е с 2 гъвкави рамена за още по-добро позициониране.

Правилна светлина в детската при всякакви условия

Прикрепването на лампата към плота е едно от предимствата ѝ. Така тя ще е на мястото си, когато наклона на плота се регулира за различни дейности, или когато се лудува около бюрото. Закрепването към работния плот трябва да може да се прави лесно и бързо, за да се сменя позицията на лампата винаги, когато се налага, но механизмите трябва да са достатъчно стабилни, за безопасността на децата.

moll Flexlight има и още предимства – към нея са интегрирани 2 USB зарядни за мобилни устройства. Така наличните контакти могат да се използват за други електрически уреди.

светлината в детската стая

По-добра е LED технологията

LED технологията има 2 големи предимства, в сравнение с конвенционалните лампи. Светодиодите не се нагряват и изразходват значително по-малко енергия, дори и от енергоспестяващите крушки.

На детското бюро обикновено цари хаос. Ако това мече седи продължително време под включена обикновена лампа, може да се стигне до инцидент. LED лампите са по-безопасни.