Защо регулирането на наклона на плота на бюрото в детската стая е толкова важно?

Или как правилната работна позиция помага за предотвратяване на болките в гърба?

регулирането на наклона на плота на бюрото

Здравословно седене за здрав гръб

При бюрата moll здравословното седене е основният приоритет. Колкото повече време децата работят на бюро, толкова по-важно е бюрото да е правилно и ергономично. Неправилната позиция причинява болки в гърба, напрежение в мускулите, главоболие, а ефективността на детето намалява. Тези процеси могат да бъдат значително намалени с т.нар. динамично седене. Само истинските ергономичните бюра и столове осигуряват това динамично седене и учене без здравословни усложнения за децата. Тайната на динамичното седене е простичка – честа промяна на позицията на работа, защото по този начин се избягва трайно неправилната поза. При бюрата moll здравословното динамично седене е осигурено с работен плот с подвижен наклон.

Защо регулирането на наклона на плота на бюрото е толкова важно?

Регулиране на плота при детските бюра moll

Всяка дейност на бюро си има удобна и здравословна позиция, която се постига с регулиране на наклона на плота. Когато плота е неподвижен (успореден на пода) детето трябва да се наведе надолу и да се изгърби. Когато наклона се регулира, работният плот се приближава към детето и му осигурява изправена позиция на гърба. Функцията на регулиращия се плот е да се адаптира бюрото към детето и дейността му в момента и да му осигури удобна позиция на работа. Регулирането на плота е в основата на динамичното седене, защото позволява честа смяна на позицията на тялото, според моментната дейност. Затова и механизмът за регулиране на наклона трябва да е удобен и лесен за употреба.

Всички бюра moll имат тази ключова функционалност – промяната на наклона на работния плот. При различните модели има различни варианти и механизми за регулиране. Но всички модели имат линия-ограничител с противоплъзгаща функция, който спира материалите от падане. Смазките, които се използват за механизмите за регулиране са напълно безвредни.

Различен наклон за различните дейност

Всяка дейност на бюро си има подходящата (удобна и ненатоварваща) работна среда. При рисуване и оцветяване подходящият ъгъл е от 0 до 5°. При писане подходящият ъгъл е между 8 и 12°. При четене подходящият ъгъл е от 15 до 20°.

Как да настроите наклона на на работния плот на бюро moll Champion, вижте в това видео: