Ученическо бюро moll Winner Split за обзавеждане на детската стая

ученически бюра

Ученическото бюро и детският работен кът са важна част от обзавеждането в детската стая

Ученическото бюро moll Winner Split е най-новото бюро на немския производител с над 45 годишен опит moll Funktionsmöbel. И то е произведено в концепцията на ергономичните и екологични, растящи детски мебели moll, а именно – истинските ергономични продукти трябва да се адаптират към децата и нуждите им, а не обратно.

Бюрото е с размери 121 см х 71 см и се регулира на височина от 53 до 82 см, за да е удобно на децата с ръст от 110 до 200 см и за да им е комфортно за ползване през целия ученически период от 1-ви до 12-ти клас, дори и след това :-).

Детска мебел за обзавеждане

Ученическото детско бюро moll Winner Split има разделен плот с подвижна и неподвижна част

Истинските ергономични продукти – в частност детските бюра и столове moll – се адаптират към децата и нуждите им.

Бюрото за обзавеждане на детската стая moll Winner Split е с разделен плот – едната част (76 х 70 см) се повдига под наклон и е за дейностите (четене, писане, рисуване, апликиране и т.н.), а другата част е статична и е за принадлежностите (учебни материали, несесер, чаша с вода, моливник с пишещи пособия и т.н.).

Бюрото се предлага в два варианта – за левичари и десничари – в зависимост от това коя част е неподвижната (лявата или дясната).  В света на десничарите, повечето продукти са създадени, така че да са удобни за тях. Децата, които пишат и работят с лявата ръка обикновено са принудени да се приспособяват към тези продукти, което не им е инстинктивно присъщо. Ергономичното бюро moll Winner Split се произвежда така, че да е еднакво удобно за ползване от деца, пишещи с лява ръка и такива, ползващи основно дясната ръка.

Ергономичните бюра moll Winner Split се адаптират спрямо децата, независимо дали те пишат и работят с лява или дясна ръка

ученически бюра Winner

Ученическо бюро за деца левичари

Съвременните ергономични ученически бюра имат регулируем плот, който може да се повдига под наклон. Той е нужен, за да се постигне нагласяване на лактите и предмишниците в неизморяваща позиция при различните дейности на детското бюро – писане, рисуване, четене, работа с художествени материали.

ученически бюра с разделен плот

При новото детско бюро Winner Split, плота е разделен и под наклон може да се регулира само едната част. Детето избира удобната позиция на накланящия се плот, в зависимост от заниманието си. Фиксираната част от плота на ученическото бюро е винаги хоризонтална.

За децата, работещи предимно с лявата ръка, ергономично правилно е повдигащата се част на плота да е позиционирана отдясно. Това е така, защото те инстинктивно посягат за моливите и принадлежностите с лявата си ръка.

детски бюра с разделен плот

За децата десничари правилото е обратно – хоризонталния плот на бюрото трябва да е отдясно.

Плотът на детското бюро moll Winner Split може да се свали, така че да не е под наклон и да се получи една равна повърхност. Между двете части на работния плот (подвижната и неподвижната) има малко разстояние със специално покритие, което предотвратява прищипване на пръстите и предпазва предметите от падане.

детско бюро за обзавеждане на детска стая
видове крака за ученическо бюро

Регулиране на височината на бюрото

Височината на ученическото ергономично бюро moll Winner Split е от 53 до 82 см и се регулира по два начина – ръчно, с крака Classic или с йо-йо механизъм, при крака Comfort. Видът на краката се избира при поръчка на бюрото.

 • крака Classic – регулирането е на степени, като краката имат 10 дупки; последователно трябва де се освободят  механизмите от двете страни и да се премести горната част на бюрото на желаната височина;
 • крака Comfort – регулирането е безстепенно, с патентован йо-йо механизъм, много по-лесно, удобно и прецизно; може да се прави и от детето.

Ученическото бюро за детска и юношеска стая moll Winner Split пристига с:

Германският производител moll Funktionsmöbel е идентифицирал и добавил полезни детайли, които решават някакъв проблем в детската стая и покриват някаква нужда на децата. Точно малките детайли и принадлежности правят ергономичното ученическо бюро moll Winner Split лесен избор и предпочитан вариант от родители и дизайнери при обзавеждане на детската и юношеска стая.

Бюрото пристига окомплектовано с кука за раница, цветни елементи, магнитна линия и държач за учебник/програма.

детско бюро с надстройки

Детското бюро moll Winner Split може да се награди с различни допълнения:

Голямо чекмедже за бюро за детска moll Winner
чекмедже за ергономично детско бюро

Голямо чекмедже под целия плот на бюрото

Дали детето учи, рисува или твори с други материали, то има нужда от свободно пространство върху бюрото.

При детските бюра moll може да се сложи голямо чекмедже, което осигурява допълнително място за съхранение и прибиране на ученическите принадлежности и работните материали. То се монтира под плота, заема цялата му дължина, но не пречи на краката.

Чекмеджето пристига с вложка от пяна, която предотвратява плъзгането на предметите в него.

органайзер в детско бюро
капак за чекмедже на детско бюро

Удобен органайзер moll Orgaset

Този органайзер е с различни по големина отделения за подреждане на най-дребните канцеларски принадлежности на учениците.

Той е с вградени острилка и държач за лепяща лента – пособия, които децата често ползват, но тук винаги са на мястото си.

Органайзерът може да се ползва самостоятелно и да се поставя върху бюрото, да се прибира в чекледжето под бюрото, или да се поставя в детския контейнер moll Pro.

Капак moll Drawer Cover за чекмеджето на детското бюро moll Winner Split

Този допълнителен капак се поставя върху чекмеджето, под плота на ученическото бюро.

Той служи за предпазване на пособията в чекмеджето от натрупване на прах при игри в детската стая, както и от нежелани погледи, когато плота на бюрото е вдигнат под наклон.

надстройка към детски бюра
Комплект чекмеджета към ученическите бюра

Мини-контейнер от 2 чекмеджета moll TwinBox

Ако няма достатъчно място в детската стая за мобилен контейнер, но има нужда от допълнително пространство за съхранение на ученически материали, Twin Box е идеалното допълнение към бюрата Winner.

Twin Box е мини-контейнер с две самозатварящи се чекмеджета, едното от които се заключва. Той се захваща за ученическото бюро Winner независимо дали има или няма голямо чекмедже под плота. Може да се монтира отляво или отдясно, може да се премества в бъдеще.

Дизайнът на Twin Box е в линията на контейнерите moll Pro. Предният панел и странѝците са в цвета на бюрото – бял, явор или дъб. Цветните елементи са същите като на бюрата Winner – розов, червен, син, зелен, оранжев и черен и могат да се комбинират по различни начини.

Вижте и различните надстройки към детското бюро moll Winner Split за обзавеждане на детска стая

Те позволяват разширяване на работната повърхност на бюрото настрани – Side Top, назад – Multi Deck и нагоре – Flex Deck.

бюро за обзавеждане на детска стая

Цветът създава настроение в детската стая

Трансформацията е стандартна за ученическите бюра moll Winner Split. Сменяемите цветни елементи (капачки и ленти) гарантират, че бюрото може да се напасне към дизайна на детската стая, а в бъдеще и на юношеската стая.

Цветните елементи на бюрата moll Winner могат бързо да се сменят при промяна на дизайна на стаята, или при промяна на настроенията в тежкия преход дете – юноша. Това предполага, че бюрото може да се ползва с желание и от по-големи деца в младежка възраст.

Цветните акценти на ученическите бюра moll Winner

Всяко бюро Winner идва в комплект с 6 цвята капачки и ленти. Тези взаимозаменяеми цветни приложения съответстват на всеки вкус и лесно може да се променят по-късно. В зависимост от настоящите вкусове, чекмеджето и цветните пластмасови капачки могат да се сменят по всяко време.

Освен в бял цвят, ученическото бюро за обзавеждане на детската стая moll Winner Split се предлага и в 2 дървесни цвята – явор и дъб.


 • Дължина 121 см.
 • Ширина 71 см.
 • Дължина на повдигащия плот 76 см.
 • Височина 53-82 см.
 • Тегло 39 кг.
 • голяма магнитна линия с увеличитeлно стъкло, предпазваща листата от падане;
 • полезен държач за учебник/книга Book Holder;
 • удобна кука за закачване на раницата;
 • цветни елементи (ленти и капачки) в 6 цвята за бърза смяна според настроението и дизайна на детската стая;
 • избор от два типа крака Classic или Comfort – избират се при поръчка на бюрото;
 • избор от 3 цвята на плотовете на бюрото – бял, явор или дъб.