бюро moll Winner Split

Ученическо бюро за детската стая Winner Split

ученически бюра

Бюрото за ученика е важна част от детските мебели и обзавеждането в детската стая

Какво да е детското бюро и как да го изберем така, че да е ергономично и да се ползва дълго време?

Ученическото бюро moll Winner Split е най-новото бюро на немския производител с над 45 годишен опит moll Funktionsmobel. При него са вградени всичките ергономични и екологични характеристики на детските мебели moll.

Бюрото е с размери 120 см х 70 см и се регулира на височина и израства спрямо ръста на децата от 110 до 200 см, за ползване от 1-ви до 12-ти клас.

Детска мебел за обзавеждане

При ученическото детско бюро Winner Split има разделен плот с повдигаща се под наклон част и неподвижна част.

Бюрото за обзавеждане на детската стая Winner Split е за деца, независимо дали пишат основно с лява или с дясна ръка. То дава решение на въпроса защо и детските бюра да не са специално пригодени за работа на деца с водеща лява или дясна ръка. В света на дясно пишещите хора, повечето продукти са създадени да са удобни за тях. Децата, които пишат и работят с лявата ръка често трябва да се приспособяват към тези продукти, което не им е инстинктивно и не им е присъщо. Това ергономично бюро е еднакво удобно за ползване от деца пишещи с лява рака и такива ползващи основно дясната ръка.

Знаем, че наистина ергономичните продукти – в частност детските бюра и столове – трябва да се адаптират към нуждите на децата, а не обратно.

Ергономичните бюра moll Winner Split се адаптират спрямо децата, независимо дали те пишат – работят с лява или дясна ръка.

ученически бюра Winner

Детски бюра и за лявопишещи деца

Съвременните ергономични ученически бюра имат регулируем плот, който може да се повдига под наклон. Това позволява нагласяване на неизморяваща лактите позиция при различните дейности на детското бюро – писане, рисуване, четене, работа с художествени материали.

ученически бюра с разделен плот

Със новото детско бюро Winner Split, плота е разделен като може да се регулира под наклон само едната част. Детето може да избира позицията на накланящия се плот. Фиксираната част от плота на ученическото бюро остава винаги хоризонтална.

За работещите с основна лява ръка деца, повдигащата се част на плота е ергономично правилно да бъде позиционирана от дясно. Това е така, защото те инстинктивно посягат за моливите и принадлежностите с тяхната лява ръка.

детски бюра с разделен плот

За децата с работеща дясна ръка, правилото е обратно – хоризонталния плот на бюрото трябва да е от дясно.

Разбира се плотът на детското бюро може да се свали и да не е под наклон и да се получи една равна повърхност.

Гъвкавото покритие между повърхностите на бюрото предпазва предметите от падане, осигурява неприкосновеност и предотвратява прищипване на пръстите.

детско бюро за обзавеждане на детска стая

Изобилие от пространство за съхранение и подреждане в детската и юношеска стая

Преден панел - улей на детското бюро

Бюрото Winner Split за обзавеждане на детската стая има много възможности и опции за съхранение на ученическите принадлежности.

Стандартно то пристига с панел-улей за моливи и химикалки, който се намира под предния край на плота на бюрото. То е отваряем и дава място за съхранение на дребните ученически принадлежности. Може да се затвори и прибере под плота, когато не се ползва.

детско бюро с надстройки

Детското бюро може да се надгради с голямо чекмедже под целия плот на бюрото. Чекмеджето осигурява още пространство за съхранение на учебниците и тетрадките. То помага и при подреждане на ученическото бюро. Чекмеджето може да се затвори с практичен капак  за предпазване от натрупване на прах в него (особено ако плота е под наклон).

Ако още място за съхранение е необходимо, може да се добави и надстройка TwinBox – комплект от 2 чекмеджета , които се монтират под плота (и чекмеджето, ако има) на бюрото.

За да пасне на дизайна и интериора на детските мебели, бюрото се предлага в 3 цвята – бял, явор и дъб. Заедно с комплект 6 цвята елементи капачки и ленти, бюрото Winner Split дава различни варианти на родители и дизайнери за интериора на мебелите в детската стая.

видове крака за ученическо бюро

Детските бюра Winner може да се регулират на височина

Както другите модели бюра, и при Winner Split може да се избере от двата типа крака за регулиране на височината на ученическото бюро.

Крака Classic – те дават възможност за израстване на бюрото с 10 стъпки, като се премества на степени.

Крака Comfort – патентована технология за плавано регулиране на детското бюро на височина благодарение на удобен Йо-Йо механизъм.

Повече информация за регулирането на ученическото бюро на височина може да намерите тук.

Стандартно оборудвано ученическо бюро с много възможности за надграждане

Малките детайли и вградени принадлежности правят ергономичното ученическо бюро moll Winner Split лесен избор и предпочитан вариант от родители и дизайнери при обзавеждане на детската и юношеска стая. Германският приоизводител moll Funktionsmobel има над 45 годишен опит в тази област и идентифицирал и добавил полезни детайли, които решават някакъв проблем в детската стая и покриват някаква нужда на децата.

Бюрото пристига окомплектовано с кука за раница, комплект цветни елементи, магнитна линия и държач за учебник / програма. С бюрото Winner екстрите при детските бюра пристигат като стандартно окомплектоване.

Допълнително детското бюро Winner Split може да се награди и доокомплектова с различни допълнения:

Голямо чекмедже за бюро за детска moll Winner
чекмедже за ергономично детско бюро

Голямо чекемдже под целия плот на бюрото

Дали детето учи, рисува или работи с художествени материали, свободното пространство върху бюрото е важно за концентрацията и творчеството.

С голямото чекмедже под плота, ученическото бюро Winner дава допълнително място за съхранение и прибиране на ученическите принадлежности и работни материали. То предлага голямо пространство за съхранение под плота и по цялата ширина на бюрото, както и много възможности за подреждане на художествени материали и училищни принадлежности.

Вграденият преден улей за моливи и химикалки гарантира, че всичко е точно под ръка, а вложката от пяна предотвратява плъзгането на предметите в чекмеджето на бюрото.

органайзер в детско бюро
капак за чекмедже на детско бюро

Удобен органайзер Orgaset към детските бюра moll

С различни по големина отделения, този органайзер дава допълнителни опции за подреждане в чекмеджето на ученическото бюро.

Той е окомплектован с прибиращи се в него острилка и държач за лепяща лента, често ползващи се пособия в ежедневната работа на децата.

Може да се ползва самостоятелно и да се поставя върху бюрото или в детските контейнер moll Pri и moll Profi.

Капак Drawer Cover за чекмеджето на детското бюро

Този допълнителен капак може да се поставя върху чекмеджето и под плота на ученическото бюро.

Той служи за предпазване на пособията в чекмеджето от натрупване на прах, който често се получава от играта в детската стая. Служи също и за скриване от поглед на ученическите пособия в чекмеджето, когато плота на бюрото е вдигнат под наклон.

надстройка към детски бюраКомплект чекмеджета към ученическите бюра

Комплект от 2 чекмеджета TwinBox – новата надстройка към ученическите бюра Winner

Ако няма достатъчно място до бюрото за детски мобилен контейнер, Twin Box е идеалното допълнение към бюрото Winner.

Когато в детската стая има нужда от допълнително пространство за съхранение, ще го намерите до бюрото си с новата настройка Twin Box. Той е компактен комплект от две самозатварящи се чекмеджета, едното от които се заключва. TwinBox може да бъде монтирана на ученическото бюро Winner независимо дали има или няма голямо чекмедже под плота. По този начин предлага още повече пространство за съхранение на учебниците и тетрадките в две допълнителни чекмеджета.

Предната част на чекмеджетата в комплекта Twin Box са в сребърен цвят, за да пасва дизайнерски на цвета на краката на бюрото. Страниците му се предлагат по избор в цветовете на ученическото бюро Winner – бял, явор или дъб.

Цветните елементи, предлагани и от бюрото Winner, също са включени за Twin Box (6 различни цветни фолиа, които могат да бъдат вмъкнати в отвора на дръжката).

Twin Box може бързо и лесно да се монтира на детското бюро. Той може да се прикачи отдясно или отляво под плота на бюрото, като може и да се премества в бъдеще.

бюро за обзавеждане на детска стая

Цветът създава промяна в детското бюро и в детската стая

Трансформацията е стандартна за ученическите бюра Winner Split. Сменяемите цветни елементи (капачки и ленти) гарантират, че бюрото може да се напасне на дизайна и на детската стая и в бъдеще на юношеската стая.

Цветните елементи на бюрото на Winner могат бързо да се сменят при промяна на дизайна на стаята, или при промяна на настроенията в тежкия преход дете – юноша. Това гарантира, че бюрото може да се ползва и от по-големи деца в младежка възраст.

Комплекта от шест привлекателни цветни акцентна правят промяната и дават разнообразие и варианти на родители и дизайнери.

Както и останалите продукти moll Winner Split се произвежда в Германия и е със специален поглед върху детайлите и ергономията на детските мебели.

Цветни акценти на ученическите бюра Winner

Всяко бюро Winner идва в комплект с 6 цвята капачки и ленти. Тези взаимозаменяеми цветни приложения съответстват на всеки вкус и лесно може да се променят по-късно. В зависимост от настоящите вкусове, чекмеджето и цветните пластмасови капачки могат да се сменят по всяко време.

Освен в бял цвят, ученическото бюро за обзавеждане на детската стая Winner се предлага в 2 дървесни цвята явор и дъб. Бюрото е произведено от нискоемисионни клас Е1 и изключително издръжливи плоскости.

То има сертификати за Екология, Безопасност, Ергономия, Превенция на гръбначни изкривявания и др. и е с 5 години гаранция.

Вижте и различните надстройки към детското бюро за обзавеждане на детска стая moll Winner Split

Те позволяват разширяване на работната повърхност на бюрото настрани – Side Top, назад – Multi Deck и нагоре – Flex Deck.

Разледайте различните статии от нашия Блог за здравословното учене и развитие.

Добрата светлина на ваша страна

ДОБРАТА СВЕТЛИНА ЗА ВАС   Отпочиналите детски очи се предпоставка за спокойно учене. Достатъчната светлина осигурява благосъстояние, докато недостатъчната [...]

Здравето на малките зависи и от ергономията на детската стая

Ергономията на детската стая допринася за здравословното израстване на малките. „Децата са подложени на сложни физически, умствени и психологически [...]