Мебелите moll за обзавеждане на детска стая са много специални:

Детските бюра и столове са ергономични, екологични, качествени, безопасни, сертифицирани, красиви и дълготрайни

ученическо бюро за детска стая
детско бюро за детската стая

мебелите moll са новаторски

Защо детските мебели moll са толкова специални?

От 1925 г. до днес – 95 години история, традиции и много иновации:

  • през 1960 г. moll представят първата въртяща етажерка;
  • през през 1974 г. moll представят първото в света „растящо“ бюро – то се регулира на височина, за да расте заедно с децата в ученическия им период;
  • през 1997 г. moll представят първото в света бюро с чекмедже под плота;
  • 2006-2012 г. moll патентоват още своите уникални иновации и механизми – краката express, краката comfort, механизъм за регулиране наклона на плота.

мебелите moll са устойчиви

детски мебели moll

Качеството и дизайнът са гарантите за устойчивостта на мебелите moll. Те са от първокачествени материали, с дълъг живот и минималистичен, неомръзващ дизайн.

Производството на мебелите moll е в Швабските Алпи, в градчето Грюбинген. Именно близостта с природата вдъхновява отношението на компанията към околната среда и политиката ѝ за устойчиво развитие.

„За оцеляването на човечеството темата за устойчивото развитие днес е толкова значима, колкото индустриалната революция или идеите на Просвещението… Като трето поколение семейна компания, с нашата близост и отговорност към служителите, приемаме този въпрос особено присърце… Трябва да оставим непокътната екологична, социална и икономическа структура на нашите деца и внуци. “ – г-н Мартин Мол, изпълнителен директор и внук на основателя на компанията.

детските мебели moll са здравословни

регулиране на височина на детско бюро

Ергономията е повече от комфорт и ергономичните мебели трябва да насърчават здравословното развитие.

Мебелите, които се регулират на височина са предпочитани от родителите. Но това не е достатъчно за здравословен работен детски кът. Вижте още какво трябва да знаете:

мебелите moll за детска стая са безопасни

контейнери за детската стая

Материалите, от които се изработват детски мебели, в много случаи съдържат повишено количество формалдехид, което може да раздразни очите и лигавиците.

Мебелите moll се правят само от сертифицирани материали от най-висок клас. Освен това, допълнително се запечатват всички ръбове и повърхности, за да се сведат до минимум стойностите на формалдехид. А за да се предотвратят наранявания, всички ъгли и ръбове са заоблени.

Безопасността е най-важна при детските мебели. Затова продуктите moll редовно се тестват и проверяват в независими доказани институти за техническа и здравна безопасност.

Сертификат безопасност детски мебели moll

Техническа безопасност на детските мебели moll

Независимият институт TÜV Rheinland проверява продуктите moll за техническа безопасност. Този сертификат гарантира, че тестваните продукти са технически и механично безупречни.

Символът GS е въведен в Германия през 1977 г. и е водещ сертификат за безопасност в Европа. Той е за защита на потребителите и удостоверява, че потребителските продукти отговарят на всички законови изисквания за безопасност, съобразно немския закон за безопасност на продуктите. Независими експерти проверяват много характеристики на продукта, включително ергономичността и химическия състав на полимерните материали, засягащ тестваните продукти. Законът изисква редовно тестване на сертифицирани продукти. Това гарантира непрекъсната проверка на продуктите и производството. Сертификатът GS покрива много високи стандарти, които надвишават основните изисквания за символа CE.

екология детски мебели

Екологичност на мебелите moll за детска стая

Сертификатът Blue Angel обозначава екологично чисти продукти, които не вредят на здравето на потребителите. Всички продукти moll имат този сертификат.

Сертификатът Blue Angel гарантира, че продуктите и услугите отговарят на най-високите изисквания за опазване на околната среда и здравето на потребителите. Оценката отчита целия производствен цикъл на продукта и отпечатъка, който оставя върху въздуха, земята, водата и хората. За всяка група продукти се изготвят критерии и продуктите трябва да отговарят на тях, за да получат този сертификат. Актуализирането и осъвременяването на критериите и тестването се извършват от Министерството на околната среда на Германия на всеки три-четири години.

детските мебели moll са здрави

мебели за детска стая moll

Качеството е неизменна част от всички мебели moll

Специално подбраните материали, добрият дизайн и първокласното немско производство обуславят дългия живот на продуктите moll.

детски мебели 5 години гаранция

5 години гаранция на детските мебели moll

Всички продукти moll са с 5 години гаранция за качеството и функционалността на използваните материали и компоненти.

гаранция за надстройките на детските мебели

5 години гаранция за производство на надстройките

5 години след като някой модел бюро moll вече е спряно от производство, ще може да се поръчват актуалните към момента на покупката надстройки.

лесен монтаж детски мебели

Лесен и безопасен монтаж на детските мебели

Мебелите moll се сглобяват лесно – всеки продукт е придружен с подробно илюстрирано ръководство за сглобяване стъпка по стъпка, а отделните елементи са внимателно опаковани.

мебелите moll са произведени в Германия

детски мебели произведени в Германия

„Произведено в Германия“

Всички продукти moll (вече почти 100 години) се създават и произвеждат в градчето Грюбинген, в подножието на Швабските Алпи, Южна Германия. Фокусът е върху качеството, безопасността, устойчивото развитие и отговорността към служителите.

Освен производството, тук се намират и развойното звено за създаване на нови продукти и усъвършенстване на съществуващите и отделът за контрол на качеството.

произведени в Германия

Качеството на един продукт е и в детайлите

Отделни компоненти от мебелите moll се доставят от висококвалифицирани местни доставчици и целенасочено се  подкрепят малките фирми в района.

Специалистите по качеството на продуктите moll следят целия процес по производството на отделните детайли и са в тясна комуникация с доставчиците.

мебелите moll се отличават с дизайн

награда дизайн детски мебели

Мебелите moll са ергономични и функционални, иновативни и висококачествени, благодарение и на добър дизайн.

Добрият дизайн е в привлекателността и на малките детайли, интуитивната работа с продукта, надеждността му, това, че е харесван и от малки, и от големи. Добрият дизайн не е подвластен на модните тенденции и е символ на устойчивото развитие. Устойчивият продукт е този, който е до теб дълго време, и който можеш да оставиш и на тези след теб, и на тях също да им харесва и да им служи добре. Екологичност, функционалност, безопасност, дълготрайност – това са положителните страни на добрия дизайн.

награди дизайн детски мебели

Дизайнът на детските мебели също е важен

Разработването на продукти с добър дизайн е основен приоритет при мебелите moll. Големият опит (повече от 90 години) и натрупаните знания помагат да се прецени какво работи в реалния живот и какво е технически осъществимо.

Разработването на нови продукти е дълъг творчески процес и често в създаването им участват и световноизвестни дизайнерски бюра (Pearl Creativ, ID AID, DESIGN BALLENDAT и др.).

Много продукти moll са отличени с авторитетни и престижни награди.

мебелите за детска стая moll са уникални

мебели за детската стая

Всеки има собствен вкус, който се променя с времето

Това важи с пълна сила и за децата.

Мебелите moll са гъвкави и практични – те се адаптират и надграждат спрямо текущите предпочитания и променящите се нужди.

стол и бюро за детската стая

С детските мебели moll можете да освежите стаята по всяко време

Бюрото не е само място за учене и работа – то е важен компонент в детската стая. Модерният дизайн на бюрата moll и цветните им елементи помагат да се постигне идеалната комбинация – тази, която ще се хареса най-много и ще се впише най-добре в интериора. А за столовете moll има 15 различни дамаски, с които да се постигне желан цветен акцент. Те могат да се сменят бързо и лесно по всяко време.

дамаски на детския стол

За бърза промяна на стаята – сменете цветните елементи на бюрото си moll или поръчайте нова дамаска за стола си moll (дамаските за столовете moll се свалят лесно за почистване и могат да се поръчват допълнителни цветове).

детски мебели moll

С детските мебели moll сте подготвени за бъдещето

С времето нуждите на децата към работното място се променят – необходима им е повече работна площ, имат повече учебни материали, които да съхраняват някъде и т.н. Затова към бюрата moll са проектирани различни надстройки и варианти за разширение, от които да се възползвате в момент, в който ще ви потрябват. Започнете обзавеждането на детския си работен кът от основното и надграждайте в бъдеще.

Разгледайте нашата Галерия за да видите различни варианти за обзавеждане на детската или юношеска стая с мебелите moll.

Прочетете други полезни статии за здравословното учение и израстване на децата в нашия блог.