Покупката на детското бюро при обзавеждането на детската стая е въпрос, който не трябва да се подценява

При избор на бюро за детската стая, родителите не винаги правят достатъчно проучване какво трябва да бъде те и кои са важните неща, които трябва да се вземат предвид.

Колко голямо трябва да е детското бюро? Каква площ е необходима, за да работи детето спокойно? Обикновено по даден предмет има учебник, тетрадка, помагало, а в ситуация с електронно обучение и компютър. Важно е тези материали така да се разположени, че да не са затрупани и да се борави лесно с тях. Дълбочина на бюрото под 50 см е подходяща за най-малките ученици, но на по-големите няма да е достатъчна.

детски ергономични бюро и стол

Самостоятелно ли да бъде, или да е свързано с другите мебели? В мебелните магазини има прекрасни серии детски стаи, при които бюрото е вградено по някакъв начин към гардероб или друг шкаф. По-добре е бюрото да е отделено, за да може да се позиционира на най-доброто място в детската стая, а именно до естествен източник на светлина. И за да може да се мести лесно, когато е необходимо – например има друго дете и споделена детска стая, детето навлезе в тийнейджърския период, смените стаите на децата, правите ремонт, преместите се в ново жилище и т.н. и т.н.

Началото на учебната година наближава – купува се, каквото има, „пък после ще го сменим“.

По-добре измислете добре, отделете малко повече време преди покупката, за да изберете точно това бюро, което за Вашето дете и за Вашия дом. Месец-два минават бързо, ще забравите това неудобство, но ще имате желания и най-удобен за детето Ви работен кът.

Ако работите с дизайнери – те често измислят и предлагат уникални дизайнерски решения за мебелите в детската стая, което е чудесно. Когато стигнете до работния кът и обсъждате бюрото, помислете в дългосрочен план – дали то ще е удобно на детето и като порасне. Дали ще може да се регулира на височина и да израства с него?

етажерка за детската стая

Детето ще прекарва много време на бюрото си през годините

Това e особено валидно в условията на пандемия, когато основно се учи онлайн. Важно е и от какви материали то е направено – ПДЧ-то на плоскостите да е нискоемисионно, ако има пластмасови елементи да са здрави и т.н.

Изборът и покупката на бюро, което е прекалено детско – с повече пластмасови елементи, цветни завъртулки и т.н. не е дългосрочно решение при обзавеждане на работния кът в детската стая. Детето ще го ползва няколко години и после ще заяви, че на такова детско бюро повече няма да учи.

Израстващите детски бюра moll се регулират спрямо височината на детето (от 115 до 195 см) и се ползват дълго време – от 1-ви до 12-ти клас.

детско бюро за ученик

Промяна на бюрата moll при промяна на дизайна и интериора в детската стая

Обикновено детската стая е най-променяната стая в жилището – когато „дойде“ друго дете, когато премине бебешкия период, когато започне ученическия перод, когато настъпи „страшния“ тийнейджърски период и т.н. В началото промените са козметични, но с течение на времето стават и по-сериозни. В началото всичко е цветно, шарено, игриво, после става по-безцветно и някак по-зряло, но винаги с категоричната позиция на детето и неговото усещане за стил.

При такава промяна не всяко детско бюро пасва на интериора на младежката стая.

Комплект цветни елементи към бюро за детска moll Winner

Детските ергономични бюра moll пристигат с цветни елементи в 6 (или 8) цвята, които позволяват лесно адаптиране при промяна на дизайна в детската или юношеска стая.

Промяната на бюрото е козметична, но излъчването е ново и различно.

Възможности за надграждане на бюрото в юношеската стая

Децата растат, с тях растат и техните нужди. В един момент те вече имат необходимост от повече място – за компютър, таблет, за изработване и работа по проекти и т.н.

Появава се нужда от разширение на работна площ на бюрото – допълнителен плот, поставка за монитор при онлайн обучение, повече място за съхранение на учебните материали и т.н.

Мебелите moll имат много възможности за надграждане в бъдеще с различни надстройки и аксесоари. Не е нужно да сменяте детското бюро с по-голямо, може да го надградите с различни приставки.

бюро и стол за детска стая

Обикновено в момента на покупката на бюро никой не знае от какви приставки и надстройки ще има нужда в бъдеще.

гаранция за надстройките на детските мебели Немският производител moll Funktionsmoebel Gmbh гарантира, че 5 години след като спре да се произвежда някое бюро moll, ще се произвеждат и ще може да се поръчват надстройките към него.

Това дава сигурност на родителите, че ще посрещнат бъдещите нужди на ученика си, независимо кой модел ергономично бюро moll са закупили.

Различните видове надстройки moll може да разгледате тук.

надстройки на ергономичното детско бюро

Здравина и безопасност на бюрата в детската стая

Освен ергономичността (осигуряването на удобна и ненатоварваща позиция на тялото при работа на бюро), най-важното за детското бюрото е безопасността. С качестовото и безопасността на детските мебели не трябава да се правят компромиси.

Сертификат безопасност детски мебели moll

Бюрата за детска стая moll  се произвеждат в Германия съгласно най-високите стандарти при производството на мебели.

Имат сертификат TUF за Безопасност и Здравина и са с 5 години гараниция.

Екологията в детската стая

Стремежът на родителите е да осигурят най-доброто за детската стая – естествена светлина, висококачествени и екологични мебели и аксесоари.

сертификат Екология детски мебели moll

Детските бюра moll  се произвеждат в Германия и са сертифицирани по най-стария немски екологичен сертификат Der Blaue Engel.

Сертификатът за екология гарантира, че продуктите са екологични и екологосъобразни.

И най-важното – те са произведени от нискоемисионни суровини, които не отделят опасни вещества и са безопасни за дълго ползване.

ПДЧ плоскостите са с ниско съдържание на формалдехид (клас Е1). Те покриват световните стандарти:

  • EN 312 и EN 14322 за дървени материали;
  • EN 120 – метод за изпитване, гарантиращ, че нормалната и правилна употреба не вреди на здравето;
  • FSC – за отговорно боравене със сурови дървесни материали;
  • EN 14322 – тестване на декоративни повърхности за устойчивост на износване, резистентност на петна, надраскване, устойчивост, ударно натоварване и т.н.

Както видяхме, избирането на правилните ергономични мебели за детска стая не е лесна задача.

Немският производител moll Funktionsmöbel GbmH има повече от 45 години опит в проектирането и произвеждането на ученически мебели за детска стая.


Разгледайте и ергономичните ученически раници за първокласници и тийнейджъри, които израстват и се регулират спрямо ръста на децата.

ученически раници