Детските бюра moll се регулират на височина и се използват от детето от 1-ви до 12-ти клас

детски ученически ергономични бюра

Детските ученически ергономични бюра moll са специално разработени за децата – ученици и са адаптирани към техните нужди. Те са удобни, комфортни, предразполагат изправената стойка при работа и осигуряват подходящ работен кът.

Бюрата за детската стая се регулират на височина и израстват спрямо ръста на децата от 110 см до 200 см. Имат и регулиращ се под наклон плот, който подпомага заемането на ергономична позиция на тялото.

С тези мебели децата се чувстват добре от основното училище до завършване на образованието си, защото им помагат да седят в ергономично правилна стойка през този важен период на израстване и развитие.

Същевременно детски ученически ергономични бюра moll се вписват отлично в дизайна на детската стая и са с дълъг живот.

детски ученически ергономични бюра

Предлаганите детски ученически ергономични бюра за детската стая са произведени в Германия.

Те имат сертификати за Ергономичност, Екология, Безопасност, Качество, Превенция на гръбначните изкривявания в училище и са произведени спрямо високите немски изисквания за качество и надеждност.

Бюрата са сертифицирани, одобрени и препоръчани от Aktion Gesunder Rücken e.V (Обединение за здрав гръб) съвместно с двете най-големи Асоциации за превенция на гръбначните изкривявания (сколиоза, кифоза и т.н.) в училище в Германия.

Детските ученически ергономични бюра от moll Funktionmöbel GmbH се регулират на височина и “растат” с Вашето дете. Те са предназначени за деца с ръст от 110 см до 200 см. Позволяват да израстват с ученика в годините напред.

Бюрата moll подпомагат децата да седят в правилна ергономична стойка от 1-ви до 12-ти клас, и да изградят тази стойка в периода на бърз разстеж на детското тяло. Нашите деца живеят в динамично време и очакванията и тревогите за тях са по-големи от преди. Правилната организация на пространството около тях е особено важно за развитието им.

Сертификати детско бюро Champion

Много деца използват кухненската (или холната) маса или пода за домашните си. Така се натоварват неправилно не само гърба и очите, но се нарушава концентрацията им и бързо губят интереса и ентусиазма си. Децата не се чувстват добре, когато бюрата не им „пасват“, затова когато избирате бюро, стол и осветление за Вашия ученик, бъдете внимателни и се погрижете те да са ергономични.

Ергономичните бюра moll за детската и юношеска стая не само осигуряват ергономична правилна позиция на седене. Те са Сертифицирани, Екологични и Безопасни.

Те пристигнат с комплект цветни елементи, които позволяват бюрата да се напаснат спрямо дизайна на детската стая. Освен това може да се сменят при промяна на цветовете в детската / юношеска стая.

Детските бюра moll може да се награждат и надстояват в последствие. Могат да се добавят различни допълнително плотове за разширяване на бюрото настрани ( отляво и/или отдясно), назад – разширява детското бюро в дълбочина, и нагоре – добавя допълнителни рафтове към бюрото зад него. Тази възможност да надграждане дава спокойствие на родителите, че детското бюро може да посрещне нуждите на ученика от допълнителна площ в последствие, в младежка възраст.

Правилна и неправилна стойка на седене

Правилната стойка и правилното седене на децата (а и на възрастните) имат няколко основни правила:

 • стъпалата трябва да са в хоризонтална позиция на пода (не повдигнати) – изследванията сочат че това намалява напрежението в гърба;
 • дoлната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата – така се подобрява кръвообращението;
 • бедрата трябва да са в хоризонтално положение, коленете и гърба да са на една линия, за да не се нарушава кръвообращението, края на седалката на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
 • гърбът (гръбначният стълб) трябва да е изправен, във вертикална позиция – тялото се позиционира автоматично в изправено положение, когато сeдaлкaтa на стоoлa е пoд ъгъл от 2%, тъй като това накланя таза леко напред и изправя гърба;
 • ръцете трябва да се спускат над детското бюро и да са в удобна, „почиваща“ позиция и да образуват широк ъгъл.

Тези правила са вградени в ергономичните бюра за детската стая moll. Регулирането на бюрата спрямо ръста на децата става много лесно за постигане с различните патентовани и умни механизми. Децата се научават да ги ползват инстинктивно и да настройват мебели да им са удобни и комфортни.

детски ергономични мебели

За да са изпълнени тези правила за правилна стойка, към бюрото и стола на ученика има няколко изисквания:

 • бюрата и столовете за детска стая да имат механизъм за регулиране на височината;
 • облегалката на детския стол трябва да е съобразена с гръбначния стълб и да подкрепя лумбалната област;
 • седалката да може да се накланя напред около 2°;
 • дълбочината на седалката на ученическия стол трябва да може да се коригира;
 • гъвкава приспособима повърхност за сядане, която следва всяка промяна на положението на тялото и осигурява непрекъснатото му движение;
 • трябва да има достатъчно пространство за краката;
 • въртящ механизъм, който да осигурява лесно въртене и в двете посоки.

Немските детски ученически ергономични бюра moll отговарят на тези изисквания за ергономичност:

 • крака с регулиране на височината на бюрото;
 • подвижен плот на ученическото бюро, който може да се повдига до 30° за правилна позиция при четене, писане и рисуване;
 • стол за със самостоятелно регулиране на седалката и облегалката;
 • регулиране на седалката на детския стол по височина и дълбочина;
 • регулиране на височината на облегалката на стола.

Ергономичните детски бюра moll се произвеждат в Германия, от 70-те години на миналия век, вече повече от 45 години.

Те са качествени, практични и с дълъг живот. Имат 5 години гаранция и много възможности за растене.

Какво им липсва?

…Следващия малък гений, който ще промени света…

Детско ученическо ергономично бюро

Вижте различните модели ергономични детски бюра moll или посетете Шоурума в София.

бюро moll Champion

ергономично детско бюро

бюро moll Champion Compact

бюро за малка детска

бюро moll Winner

бюро moll Winner Compact

Детско бюро moll Winner Compact

бюро moll Joker