Може и без болки в гърба с подходящи детски мебели

Търсете ергономичните детски бюра и столове, благоприятни за гърба

Мебели moll благоприятни за гърба

Заедно срещу болките в гърба

Животът, който водим днес, не е щедър към гръбначния стълб. Още от детството ни гърбът е прекомерно натоварен от неправилно седене и грешна позиция на работа. Затова не е чудно, че болката в гърба се е превърнала в най-честото оплакване.

Никоя друга част от тялото не е толкова експлоатирана. Гърбът се чувства напрегнат и ни го показва. Можете да избегнете това, като избирате продукти, благоприятни за гърба.

Започнете с мебелите в детската стая, в частност на бюрото и стола. И да, не всички продукти са приятелски настроени и удобни към гърба ви.

сертифицирани детски мебели moll

Как да разпознаете кои бюра и столове са добри за детето ви?

Един от начините да се ориентирате в голямото разнообразие от предлагани детски мебели е дали те имат сертификат от независима институция, като асоциацията AGR (Обединение за здрав гръб).

Техният одобрителен печат „Тествано & препоръчано“ дава гаранция, че купувате продукт, подходящ за гърба на детето. Асоциацията е организация с нестопанска цел и работи съвместно с лекари и терапевти от различни области на специализация и одобрява продукти, които са подходящи за гърба.

Независима комисия от експерти сертифицира само продукти, които могат да „докажат“, че не вредят и са благоприятни на гърба. Одобряват се предимно продукти, които са за ежедневна употреба като мебели, ученически чанти, седалки за превозни средства, обувки и т.н. Асоцията получава необходимата информация и разработки от свои партньори от целия свят.

Печатът се дава само и с одобрението на Асоциацията на немските училища и Форумът за здрав гръб.

Ергономичният ученически стол за бюро moll Maximo, както и детските бюра за детска стая Winner и Champion имат защитен сертификат AGR.

Печатът за одобрение

сертификат AGR

Обединението си партнира и с редица медицински асоциации по света. Самият печат е с много висока оценка от експертите и получава многобройни награди (сред които Öko-Test и федералната асоциация „Die Verbraucher Initiative e. V.). Продуктите moll, които са сертифицирани от AGR са бюрата moll Winner, Champion, T7 и стол moll Maximo. Повече информация за ергономията на детските бюра може да видите и на сайта на AGR, www.agr-ev.de.