Важни ли са цветовете в детската стая?

Или как бързо и лесно да създадете добро настроение с детските мебели moll?

Цветовете в детската стая

За доброто настроение помагат и цветовете в детската стая

Повечето родители знаят, че единствената константа в детската стая е промяната. Децата променят вкусовете си неколкократно през ученическия си период – от предучилищната група и началното училище до завършването на гимназия/колеж. Но разумно ли е да се сменят мебелите всеки път?

Детското бюро (трябва да) заема специално, или дори централно място в детската стая. Затова външният вид е много важен. Бюрото не е предназначено само за подготовка на домашните. Неговите дизайн и външен вид трябва да са съобразени с другите мебели в детската стая, или да се превърнат във водещия елемент по отношение на цвета и дизайна.

Детските бюра moll са с модерен дизайн и предлагат различни цветни опции за смяна на цветовете в детската / юношеска стая.

ергономично детско бюро moll

Как едно бюро moll става Вашето бюро?

Бюрата moll се произвеждат от висококачествени, нискоемисионни ПДЧ плоскости с меламиново покритие и дълъг живот. Бюрата се предлагат в 3 цвята – бял, явор и дъб. Декоративните елементи веднага грабват вниманието на децата и придават на бюрото приятелско и ярко излъчване.

Детските бюра moll имат комплект цветни елементи, които се сменят бързо и лесно по всяко време, според вкуса и предпочитанията към момента. А ако ги сменяте заедно с детето, прекарвате от онези незабравими и специални моменти. И така бюрото се превръща във Вашето бюро. :-)

Важни ли са цветовете в детската стая?

Декоративните елементи при детските бюра moll

Вкусът на детето се променя често и тук на помощ идват декоративни елементи, които внасят свеж цветен акцент. При различните модели бюра moll цветните елементи са различни и спомагат за промяна на цветовете в детската и юношеска стая.

При бюрата Champion възможностите са най-големи – декоративните елементи и странците на бюрото се предлагат в 8 цвята.

цветовете в детската

По-друг поглед към детското бюро

Когато става въпрос за дизайн и външен вид, ще видите много и съвсем различни становища. Но когато си търсите Вашия цвят ето най-важните въпроси, на които трябва да си отговорите: Кой цвят какви реакции предизвиква? Кои цветове се хармонизират помежду си и с цветовете на обзавеждането? Колко цвята трябва да има в детската стая?

Цветовете в детската стая и тяхното въздействие *

Дискретните цветове на стената, пода и мебелите създават приятна атмосфера. Например комбинацията от мебели в бели тонове и стенен дизайн в светли нюанси като топло сиво или сметана има свеж и хармоничен ефект. Разбира се, за основната цветова схема в детската стая може да се използва и силен цвят, но по-внимателно и селективно. Играчките, книгите и др. пособия, от друга страна, също внасят достатъчно цвят в детската стая. Чисто визуално съхранението им в затворени кутии има успокояващ ефект.

Съобразете се с условията в стаята

Преди да изберете цветова схема, вземете предвид пропорциите и особеностите на помещението. Ако помещението е със северно изложение и има хладно излъчване като цяло, по-добре изберете топъл тон за цвета на стената. Ако стаята е светла, с южно изложение, студения цвят за стената ще донесе на помещението необходимия баланс и контрапункт.

Има ли оптимална цветова схема за работния кът и зоната за спане?

Няма универсално правило при избора на цвят за различните зони в детската стая.

Тъмносиният цвят в зоната за спане може да е отпускащ, но ако стаята е с тъмен под, той не е най-добрият вариант. Успокояващо светлосиво е добра основа в областта за учене и детското работно място и може да бъде допълнено с овални/кръгли жълти зони или акценти в оранжево. Тази цветна комбинация изглежда ярка, слънчева и топла.

*това становище е на Katharina Holzer от  “kinderzimmerei”

цветове в детската и юношеска стая
Цветовете в юношеската стая