Защо мебелите в детската стая трябва да растат с детето?

С цел защита здравето на децата и подсигуряването на обучението им, е по-добре мебелите да се адаптират към децата, а не обратното.

Докато децата растат всички мебели moll се адаптират към техните височина и пропорции и това ги прави ергономични за целия период на използване.

бюра за детската стая

Докато при бюрата особено важна е височината, при стола това са позицията на облегалката и дълбочината на седалката.

регулиране на височина на детскоите бюра

Настройването на мебелите moll е лесно и се постига за кратко време (минутка-две) благодарение на механизмите на бюрата и столовете.

Защо трябва да се повдига плота на детското бюро?

Дали четете, пишете или рисувате – има оптимална позиция за всяка дейност, която се постига с регулиране наклона на плота.

регулиране на наклона на плота на бюрото

Плотовете на детските бюра moll се регулират така че при работа децата да са в релаксираща, щадяща гърба позиция, независимо от заниманието им.

Работният плот на бюрата moll може да се регулира до 30о и това е съвместна разработка на Moll с ортопеди и офталмолози.

Патентованата система за регулиране наклона на плота е безопасна и лесно управляема и от деца. Бюрата имат спирачка, която гарантира, че плота се вдига и сваля безопасно. С тази конструкция няма опасност от премазани пръсти.

Всички детски бюра имат и противоплъзгащи приспособления, които не позволяват на материалите да падат надолу по време на работа когато плота е вдигнат.

Накратко: лесно, ориентирано към децата, безопасно.

Препоръчителни ъгли за оптимална позиция на тялото на детето:

0-5о        за рисуване и подобни дейности

Ок. 10о   за писане

Ок.20о    за четене