Защо мебелите в детската стая трябва да растат с детето?

С цел защита здравето на децата и подсигуряването на обучението им, е по-добре мебелите (и в частност детското бюро) да се адаптират към децата, а не обратното.

Докато децата растат всички детски мебели moll се адаптират към техните височина и пропорции и това ги прави ергономични за целия период на използване.

регулиране на детско бюро
регулиране детското бюро

Детското бюро трябва да се регулира на височина спрямо ръста на детето

Докато при ученическите бюра е детската стая особено важна е височината, при детския стол това са позицията на облегалката и дълбочината на седалката.

регулиране на височина на детскоите бюра

Настройването на мебелите за детската стая moll е лесно и се постига за кратко време (минутка-две) благодарение на механизмите на бюрата и столовете.

Защо трябва да се повдига плота на детското бюро?

Дали детето в къщи чете, пише или рисува – има оптимална позиция за всяка негова дейност, която се постига с регулиране наклона на плота на детското бюро.

детските бюра с регулируем наклон

Плотовете на детските бюра moll се регулират така че при работа децата да са в релаксираща, щадяща гърба позиция, независимо от заниманието им.

Работният плот на бюрата за детската стая moll може да се регулира до 20о и това е съвместна разработка на Moll с ортопеди и офталмолози.

Патентованата система за регулиране наклона на плота на бюрото е безопасна и лесно управляема и от деца.

Сертификат безопасност детски мебели moll

Детските бюра имате сертификат за безопасност, в увечрение на това, че плота се вдига и сваля безопасно. С тази конструкция няма опасност от премазани пръсти.

Всички детски бюра имат и противоплъзгащи приспособления, които не позволяват на материалите да падат надолу по време на работа когато плота на бюрото е вдигнат.

Накратко: лесно, ориентирано към децата, безопасно.

Препоръчителни ъгли за оптимална позиция на тялото на детето при ползване на детското бюро:

  • Наклон на плота на бюрото 0-5о  – за рисуване и подобни дейности;
  • Наклон на плота на бюрото около 10о –  за писане при подготовка на домашните;
  • Наклон около 20о – наклон на плота на детското бюро при четене.

Както видяхме, избирането на правилните ергономични мебели за детска стая не е лесна задача. Немският производител moll Funktionsmöbel GbmH има повече от 45 години опит в проектирането и произвеждането на ученически мебели за детска стая.

Разгледайте и ергономичните ученически раници за първокласници и тийнейджъри , които израстват и се регулират спрямо ръста на децата.

ученически раници