Правилната стойка при работа с компютър

Ергономичното седене пред компютъра е свързано с правилната стойка на тялото.

Правилната стойка при работа с компютър

Бюро с надстройка за монитор

Ако използвате компютър ежедневно за работа или развлечение, много важно е постигането на ергономична позиция. Предлагаме Ви бърз преглед на някои от проблемите, свързани с неправилното седене пред компютъра:

  • Малко разстояние до монитора

Ако разстоянието до монитора е по-малко от дължината на една ръка (от седнало положение), това може да доведе до напрежението на очите и да повлияе на концентрацията.

  • Неправилен ъгъл на гледане

Мониторът не трябва да е на нивото на очите или над него, защото очите са постоянно неразположени и това може да предизвика главоболие; стига до взиране без мигане и очите бързо се изсушават.

  • Без опора на ръцете

Липсата на опора за ръцете, когато се използват клавиатура и мишка може да доведе до напрежение в мускулите и до по-тежки травми.

За да осигури оптимални ергономични условия при работа с компютър и за да се избегнат посочените проблеми, немският прозводител moll предлага специализирани надстройки за PC

Регулиращият се на височина рафт за монитор позволява да го настроите на правилната височина и директно срещу погледа.

Това улеснява спокойната работа в рамките на естествения вертикален ход на движение на главата.

Прибавянето на тази надстройка към детското бюро moll осигурява достатъчно работна площ, така че долната част на ръцете да може да де поставят свободно върху него и да се работи в релаксираща позиция.

Постигането на правилната стойка при учене и при работа с компютър е важно и не трябва да се пренебрегва. Особено при израстващия период на децата и учениците.

Правилната стойка при работа с компютър

Оставете коментар

Go to Top