Правилната стойка при работа с компютър

Ергономичното седене пред компютъра е свързано с правилната стойка на тялото.

Правилната стойка при работа с компютър

Ако използвате компютър ежедневно за работа или развлечение, много важно е постигането на ергономична позиция. Това е особено валидно за учениците в съвременните условия при онлайн обучние.

Неправилната стойка при онлайн обучение и писане на домашните може да доведе до болки в гърба и плешките, както и умора на очите на децата.

детско бюро с надстройка за монитор

Предлагаме Ви бърз преглед на някои от проблемите, свързани с неправилното седене пред компютъра:

  • Малко разстояние до монитора

Ако разстоянието до монитора е по-малко от дължината на една ръка (от седнало положение), това може да доведе до напрежението на очите и да повлияе на концентрацията.

  • Неправилен ъгъл на гледане

Мониторът не трябва да е на нивото на очите или над него, защото очите са постоянно неразположени и това може да предизвика главоболие; стига до взиране без мигане и очите бързо се изсушават.

  • Без опора на ръцете

Липсата на опора за ръцете, когато се използват клавиатура и мишка може да доведе до напрежение в мускулите и до по-тежки травми.

ергономични мебели за работа и учение

Избягвайки тези проблеми си осигурявате ергономична позиция за работа и учене

За да осигури оптимални ергономични условия при работа с компютър и за да се избегнат посочените проблеми, немският прозводител moll предлага ергономични бюра, столове и надстройки за монитор към бюрото.

Изборът на ергономични мебели за работа и учение – бюра, столове, лампи, контейнери и др., не трябва да се прави набързо и да се претупва. Бюрата и столовете трябва да ергономични и напасващи се спрямо ръста и тялото.

Допълнителния рафт за монитор към бюрото позволява да го настроите на правилното разстояние и директно срещу погледа.

Това улеснява спокойната работа в рамките на естествения вертикален ход на движение на главата.

Прибавянето на тази надстройка към детското бюро moll осигурява достатъчно работна площ, така че долната част на ръцете да може да де поставят свободно върху него и да се работи в релаксираща позиция.

Постигането на правилната стойка при учене и при работа с компютър е важно и не трябва да се пренебрегва. Особено при израстващия период на децата и учениците.

Правилната стойка при работа с компютър

Как да изберем мебелите за детската и юношеска стая? Вижте 10 полезни съвета!

Вижте 10 полезни съвета, които ще Ви помогнат да изберете [...]

Защо бюрото в детската стая не трябва да е много детско?

Покупката на детското бюро при обзавеждането на детската стая е [...]

Както видяхме, избирането на правилните ергономични мебели не е лесна задача.

Немският производител moll Funktionsmöbel GbmH има повече от 45 години опит в проектирането и произвеждането на ученически мебели за детска стая.

Разгледайте и ергономичните ученически раници за първокласници и тийнейджъри , които израстват и се регулират спрямо ръста на децата.

ученически раници

Go to Top