Какъв стол за бюро да купим за детската стая?

Изборът на стол за детската стая е важен въпрос, който родителите не бива да подценяват.

Често за детската стая се избира какъвто и да е вариант на стол, с идеята, че децата не седят на него, а просто да има за всеки случай. Това, разбира се, не е така.

Децата не учат само в училище. Те прекарват много време и в стаята си за подготовка на домашни, компютърни игри, редене на лего/пъзели. Изборът на стол за детското бюро трябва да се прави с разбиране и внимание.

Столът в детската стая трябва да бъде Ергономичен, Безопасен, Екологичен и Сертифициран.

Какво означава това?

  • Ергономичен стол за детската стая е този стол, който може да осигури ергономична правилна позиция на седене на детето. Това се постига чрез регулиране на седалката и облегалката на детския стол, така че да пасва на големината на тялото на детето.
    Детският стол moll Maximo се рагулира спрямо тялото на ученика. Той е предназначен за деца и младежи с ръст от 110 до 185 см, т.е. предполага ползване от предучилищната група до 12-ти клас. Този стол е със сваляща се и перяща дамаска, като има и резервни дамаски в 15 цвята и дизайна.
  • Безопасен стол за ученическо бюро е стол, който предпазва децата от падане. Детските столове moll не могат да се преобърнат и са с предварително застопорени колелца, така че ако детето стане рязко от стола, той да не се плъзне назад и детето да падне.
  • Столовете за детската стая трябва да бъдат Екологични. Столовете moll са с дамаски, при оцветяването на които не са използвани тежки метали. Те са с дамаска, която е екологично чиста и безвредна за околната среда, като имат сертификат Oeko-Tex® стандарт 100.
  • Не на последно място столовете в детската стая трябва да Сертифицирани. Детските столове moll имат освен сертификат Oeko-Tex® стандарт 100, сертификати за ергономичност, екология (Blue Ange), безопасност (GS/TÜV), превенция на гръбначните изкривявания в училище/ благоприятни за гърба на ученика (AGR).
    Ергономичният детски въртящ се стол за бюро moll Maximo има и отличие „много добър“ от популярното независимо списание Ökotest (брой 10/2015).

сертификати детски стол moll Maximo

Столовете за детска и юношеска стая moll са произведени в Германия и са с 5 години гаранция.

Вижте повече информация за ергономичните столове за детски стаи moll:

Детски ергономични столове за обзавеждане на работния кът в детската стая.

Ергономичен детски стол moll Maximo.

Ергономичен младежки стол moll Scooter.

Go to Top