Детската стая - мебели за детско и юношеско обзавеждане

Детски ученически бюра и детски столове за обзавеждане на детска стая

Как да обзаведем детската стая? Какво бюро и стол да купим?

Изборът на детски мебели и обзавеждането на детската и юношеската стая е истинско предизвикателство за всеки родител. Мебелите трябва хем да бъдат обезопасени и надеждни, хем да бъдат екологични и ергономични, хем да се ползват дълго време, хем да има цвят, но той да не омръзва, хем да не заемат много място, за да има достатъчно пространство за игри и други занимания.

детска стая

обзавеждане на детска стая          обзавеждане на юношеска стая

 

Осигуряването на работен кът за четене, писане, рисуване, оцветяване, рязане, лепене и т.н. е важно за изграждане на полезни навици на децата и спомага за подредеността в детската стая.

Много деца използват кухненската (или холната) маса или пода за домашните си. Когато учениците използват некомфортни за тях „работни места“ се натоварват неправилно не само гърба и очите, но се нарушава тяхната концентрация и те бързо губят интерес и ентусиазъм. 

обзавеждане на детската

Правилната организация на пространството в детската или юношеската стая и избирането на качествено обзавеждане, съобразено с изискванията за екология, безопасност, ергономия и надеждност е инвестиция в успеха и здравословното развитие на децата. Затова когато избирате детско бюро, стол и осветление за Вашия ученик, бъдете внимателни и се погрижете те да са ергономични. Важно е мебелите в детската стая да се адаптират към децата, а не обратното.

Според изследване от 2011 г. на Националния център по обществено здраве и анализи, близо 60% от българчетата имат гръбначни изкривявания, предизвикани от неправилна стойка при учене в ранна ученическа възраст.

превенция гръбначните изкривявания

 

Правилното седене има няколко основни правила и за да са изпълнени тези правила, към детското бюро и детския стол има определени изисквания. Само ергономични мебели осигуряват тази правилна стойка.

Всяка учебна дейност е специфична и за нея има подходяща работна среда. Регулирането на наклона на плота на ергономичните детски бюра moll осигурява правилна поза за всяка от дейностите при учене и игра.

детско бюро с наклон на плота

Бюрата и столовете трябва да се регулират на височина, за да осигуряват правилна ергономична стойка на децата от 1-ви до 12-ти клас (ръст от 109 до 200 см) през този важен период на израстване и развитие

детско бюро с регулиране на височината  Детската стая - мебели за детско и юношеско обзавеждане - moll.bg

За да постигнат децата правилна ергономична позиция при работа, бюрото и стола трябва да им "паснат" като ръкавица. Важно е мебелите да се адаптират към техните ръст и пропорции, а не обратното.

Ергономичните мебели moll за обзавеждане на детска и юношеска стая предлагат функционалност и отговарят на изискванията за правилно седене и работа на бюро при децата. Бюрата и столовете moll могат да "растат" заедно с детето и да му осигуряват правилната ергономична позиция на тялото. С тези мебели децата се чувстват добре от основното училище до завършване на образованието си.

за обзавеждане на детска стая от moll.bg, са проектирани и произведени в Германия. Те са с 5 години гаранция и имат много защитени в Германия сертификати за Ергономичност, Екология, Безопасност, Качество, Превенция на гръбначните изкривявания в училище.

стая за момчета          стая за момичета

Възможността за надграждане с различни аксесоари (като настолни лампи, щадящи очите; различни видове контейнери, надстройки и допълнителни модули към бюрото), както и цветните акценти позволяват да обзаведете Вашата уникална детска стая, съобразена с променящите се нужди и желания на детето Ви.

Те позволяват индивидуално решения за детска стая както за момичета, така и за момчета, както и детска стая за две деца. Подходящи както за малки деца, така и за юноши и тийнейджъри, както за ученици, така и за студенти.

 

Детската стая - мебели за детско и юношеско обзавеждане - moll.bg         Детската стая - мебели за детско и юношеско обзавеждане - moll.bg Детската стая - мебели за детско и юношеско обзавеждане - moll.bg        Детската стая - мебели за детско и юношеско обзавеждане - moll.bg        

Мебелите moll за детска (ученическа) стая отговарят на повечето нужди за обзавеждането на детската стая и са сигурна инвестиция, която се отплаща с времето. Те са не само удобни за децата и учениците, но и покриват изискванията за Екологичност, Безопасност, Ергономия, и може да се ползват дълго време - през целия период на учение на децата.


детска стая   мебели за детска

 

Заповядайте при нас! Посетете шоурума на фирмата или сайта  за да разгледате различни ергономични детски ученически бюра и столове, с техните цветни варианти и възможности за надстройване, предлагащи възможност за различно дизайнерско решение при обзавеждане на детската стая.

При предварително обаждане и съгласуване изложбената зала може да бъде отворена след работно време, както и в Събота и Неделя.