Ергономични детски ученически столове за правилна стойка

Ученически детски столове за обзавеждане на детската стая.

Какъв детски стол да избера за детето? Ще може ли да се ползва и като е ученик? Ще пасне ли ученическия стол на дизайна на детската стая?

детски стол в детската

Изборът на детски стол е изключителна важна задача за родителите. Столът трябва да бъде здрав и надежден, обезопасен, да отговаря на изискванията за ергономичност и да бъде с подходящ дизайн за обзавеждането на детската и младежка стая.

 

Ученическият детски стол трябва да бъде удобен за младежа, да го "гушва" и да му позволява да се движи. По този начин детето няма да губи интерес и да е неконцентриран при учение или рисуване.

детски стол за бюро

 

Обикновено децата седят на неудобни и фиксирани столове, които неподпомагат правилното израстване и развитие на гръбначни стълб през този важен период на растеж на младежкото тяло и са предпоставка за образуване на различни гръбначни изкривявания - сколиоза, кифоза и др.

Детски столстол за детскастол за детско бюро

Детските ученически ергономични столове на немската фирма moll Funktionsmöbel GmbH са произведени в Германия и са със защитен сертификат за Превенция на гръбначните изкривявания в училище. Те са подходящи за деца и младежи с ръст от 109 до 200 см.

Заповядайте в нашия шоурум и изложбена зала, където може да получите повече информация, както и да видите и тествате различните столове, дамаски и варианти.

Предлаганите от нас столове за ученика и столове за детската или юношеска стая са специално разработени да посрещат изискванията на децата и се приспособяват към тази изисквания. Те се приспособят към децата, а не трябва децата да се приспособяват към столовете. 

Столовете moll за детската стая имат вграден в тяхната конструкция т.н. "динамично седене", което кара децата да се движат на стола без да нарушават ергономично правилната стойка. По този начин гръбначните мускули се движат постоянно и се подобрява кръвообращението на гръбначния стълб, като се изпълнява превенция за гръбначни изкривявания в ученическа възраст.

правилна стойка за дете

 

Правилното седене на детето има няколко основни правила за правилна ергономична стойка и за превенция на образуването на гръбначни изкривявания:

  • стъпалата трябва да са в хоризонтална позиция на пода (не повдигнати) – изследванията сочат че това намалява напрежението в гърба;
  • долната част на краката трябва да е във вертикална позиция спрямо пода и стъпалата – така се подобрява кръвообращението;
  • бедрата трябва да са в хоризонтално положение, коленете и гърба да са на една линия, за да не се нарушава кръвообращението, края на седалката на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
  • гърбът (гръбначният стълб) трябва да е изправен, във вертикална позиция - тялото се позиционира автоматично в изправено положение, когато седалката на стола е под ъгъл от 2%, тъй като това накланя таза леко напред и изправя гърба;
  • ръцете трябва да се спускат над бюрото и да са в удобна, „почиваща“ позиция и да образуват широк ъгъл.

За да са изпълнени тези правила, към бюрото и стола има няколко изисквания:

  • да може да се регулира височината му;
  • седалката да може да се накланя напред с около 2%;
  • дълбочината на седалката трябва да се коригира така, че бедрата да нямат допир с ръба на седалката и краят на стола трябва да е на 4 пръста от коленете;
  • облегалката трябва да е съобразена с гръбначния стълб и да подкрепя лумбарната извивка;
  • под бюрото трябва да има достатъчно пространство за краката.

регулиране на стол за детеергономичен стол moll Scooter

Детският ергономичен стол трябва да бъде с регулиращи се на височина на облегалка и седалка, както и с регулираща се напред и назад седалката. Само по този начин може да се регулира разстоянието между седалка и облегалка и да се регулира седящата част за детето то първи до дванайсети клас.

Тези изисквания за ергономичност се покриват от детските ученически столове moll Maximo, moll Scooter и moll Woody.

Детските ученически столове moll са със защитени в Германия сертификати за Безопасност, Екология и Ергономия.

За правилното състояние на децата по време на техните занимания на бюро са необходими правилно осветление и детски ергономичен ученически стол. Вижте нашите предложения. 

Специално произведени да покриват стандартите за ергономичност и превенция на гръбначните изкривявания. Столовете moll Maximo и moll Scooter са с лесно сменяща се и перяща дамаска.

Брошури каталози

Вижте актуалните материали тук.

Галерия

Вижте повече изображения на продуктите тук.

Цветове

Вижте всички цветове на мебелите и елементите тук.

Качество от Moll

Иновации и качество от moll от 1925 г. Вижте повече.

Задайте въпрос

Ергономия

Комплексна наука, която изучава човека и неговия труд, работната среда и връзките между тях. Вижте повече.